Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας: O Γιάννης Περιστεράς γράφει ιστορία!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 14:45
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας: O Γιάννης Περιστεράς γράφει ιστορία!

Ο Γιάννης Περιστεράς κέρδισε στην πρώτη του συμμετοχή στο Π.Π.Τ. και σε ηλικία 13 χρόνων και 349 ημερών έγινε ο μικρότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού!

Ο #John41, όπως είναι γνωστός και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ΠΠΤ στον 1ο αγώνα της χρονιάς που έγινε στην Τρίπολη, με παρουσία σε δύο κατηγορίες, συγκεκριμένα σε αυτή των Νέων οδηγών και στη Supersport 300 (SSP300) με Yamaha R3. Στην κατηγορία των Νέων, ο μικρότερος σε ηλικία από τους συμμετέχοντες ξεκίνησε δυναμικά και δημιούργησε μια πολύ μεγάλη διαφορά ασφαλείας, για να τερματίσει πρώτος με διαφορά 9.7'' από τον περσινό

Πρωταθλητή της κατηγορίας Χρήστο Παπανικολάου, σε μια πίστα στην οποία δεν είχε οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν. Στην κατηγορία SSP300, από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα έδωσε σκληρή μάχη με το Γιώργο Γερακιανάκη και έχασε πάνω στο νήμα για 0.055 του δευτερολέπτου, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου. Συνολικά, η πρώτη του αυτή συμμετοχή στο ΠΠΤ μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετική και πολύ χρήσιμη για το μέλλον, καθώς φέτος εκτός από το Ελληνικό Πρωτάθλημα ο #John41 θα συμμετέχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV ως έκτακτη συμμετοχή σε 4 Αγώνες.

Γιάννης #John41 Περιστεράς: “Η Τρίπολη είναι μια πίστα που την ήξερα καλά, αφού εδώ έβλεπα όταν ήμουν πολύ μικρός τον πατέρα μου να αγωνίζεται. Πρώτη φορά οδήγησα την Παρασκευή και το Σάββατο παρά τη βροχή ένιωσα ότι τη μάθαινα γρήγορα. Στο ξεκίνημα του αγώνα η μοτοσυκλέτα μου δούλεψε άψογα και αισθάνθηκα πραγματικά άνετα και οδήγησα όσο καλύτερα μπορούσα. Δεν περίμενα ότι θα είχα τόσο μεγάλη διαφορά από το Χρήστο Παπανικολάου και όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού χάρηκα πάρα πολύ. Στη 2η κατηγορία που συμμετέχω ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος σε διάρκεια, αλλά κατάφερα να δώσω τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Συγχαρητήρια στο Γιώργο Γερακιανάκη που πήρε τη νίκη. Θα είμαι πιο έτοιμος στις Σέρρες.”

Νίκος Περιστεράς – Υπεύθυνος Ομάδας: “Ο Γιάννης σήμερα έκανε ένα τέλειο αγώνα και έδειξε ότι η σκληρή προετοιμασία που είχε αρχίσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς αποδίδει. Ο Λάμπρος Τσώκος που ετοιμάζει τη μοτοσυκλέτα και ο Σάκης Συνιώρης που είναι ο κόουτς δούλεψαν πολύ το προηγούμενο διάστημα για να έρθει το αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο την καλή εμφάνιση στο CIV και την πρόκριση στο Red Bull Rookies Cup του 2020.”

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 14:45