Για την 76χρονη Aase Bonde από τη Δανία, αυτό το καλοκαίρι δεν είναι μόνο περίοδος διακοπών αλλά και μια ευκαιρία για να κάνει μια καλή πράξη.

Για την ακρίβεια, η Aase οδηγεί την Indian της γυρνώντας τη Δανία ώστε να μαζέψει χρήματα για τo χωριό Τουρούμπα της πολύπαθης Μπουρκίνα Φάσο. Όνειρο της είναι η εγκατάσταση παροχής καθαρού νερού αλλά και ποτίσματος ενός κήπου λαχανικών. Όταν θα συμβεί αυτό, οι 3000 κάτοικοι του χωριού θα είναι αυτάρκεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και πολλοί ανησυχούν για την Πανδημία, είναι εξίσου σημαντικό να βοηθάμε και άλλα μέρη στον κόσμο και πάντα ήταν στόχος μου να βοηθήσω την Αφρική-ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε», λέει η Aase χαμογελώντας αναφερόμενη στην ηλικία της. Για αυτό το λόγο οδηγεί εδώ και πάνω από 2 εβδομάδες τη μοτοσυκλέτα της, συγκεντρώνοντας χρήματα και αποδεικνύοντας πως «ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις αυτό που αγαπάς ή για να κάνεις μια αλλαγή στον κόσμο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Aase βοηθάει την Αφρική, καθώς αυτό είναι το όνειρο της από όταν σπούδαζε νοσηλευτική στο Sønderborg. H Aase έχει ιδρύσει επίσης στη Μπουρκίνα Φάσο ένα δημοτικό σχολείο, με περίπου 550 μαθητές και 9 εκπαιδευτικούς. Ενδιαφέρον έχει πως συμμετείχε και οικονομικά στα υλικά κατασκευής του σχολείου ενώ παράλληλα έβρισκε και άλλους χορηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, έχει οργανώσει και την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία καθαρίζει την κοινότητα 2 φορές το μήνα, ενώ στις δράσεις της είναι και η οργάνωση ενός υφαντικού συνεταιρισμού για τα νεαρά κορίτσια της Τουρούμπα, όπου παράλληλα διδάσκονται και θέματα διατροφής και μαγειρικής. Τέλος, με ιατρικό εξοπλισμό από τη Δανία, 6 νοσοκομεία έχουν αναβαθμιστεί με μηχάνημα ακτίνων Χ, ενώ επίσης έχουν αναβαθμιστεί μαιευτικές και οδοντιατρικές κλινικές.

Γενικά, η προσέγγιση της βιωσιμότητας μέσω μακροχρόνιων αλλαγών έχει σημασία για την Aase. Το τι θα κάνει ακόμα ή το πως θα μπορούσατε να την βοηθήσετε και εσείς στο φιλανθρωπικό της έργο, μπορείτε να το μάθετε με ένα κλικ στον ιστότοπο της. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης