Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι τρελοί τελικά αυτοί οι… Ιρλανδοί. Λίγο έξω από το Δουβλίνο, διοργανώθηκε ένας απίστευτος αγώνας εκτός δρόμου με μοτοσικλέτες από βετεράνους αναβάτες. Μέχρι εδώ όλα καλά ώσπου να δει κανείς το βίντεο που κυκλοφόρησε από τα… highlights του αγώνα και καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρελός αγώνας με τρελούς Ιρλανδούς...

Πενηντάρηδες ή 14χρονοι;

Οι μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν παπιά Honda C90 Cub και οι κανονισμοί πολλοί απλοί. Είχε Χωρίς ποινές και κόκκινες σημαίες ολοκληρώθηκε ο αγώνας…χαραχτεί μια συγκεκριμένη διαδρομή την οποία έπρεπε να ακολουθήσει ο αναβάτης. Μόλις έφτανε στον τερματισμό, ο δεύτερος αναβάτης της ομάδας έπρεπε να πάρει το παπί και να συνεχίσει για τον επόμενο γύρο, σαν σε αγώνα αντοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μυστικό όμως εδώ ήταν πως οι αντίπαλες ομάδες μπορούσαν και έπρεπε να εμποδίσουν τους αναβάτες της άλλης ομάδας να συνεχίσουν καθυστερώντας τους προκειμένου να πάρει προβάδισμα η δική τους ομάδας. Το σημαντικό στον πρώτο αγώνα Nifty 50 της χρονιάς ήταν πως όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να σπάσει κάποιος τους κανονισμούς! Να θυμίσουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των αναβατών ήταν πάνω από 50 έτη. Υπάρχει ελπίδα λοιπόν ακόμα και στα 50!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης