Ο παγκόσμιος recordman ταχύτητας Zef Eisenberg κατάφερε να πετύχει ακόμη μία τρελή επίδοση, αυτήν τη φορά με μοτοσυκλέτα πάνω στην παγωμένη λίμνη της Arsunda στη Σουηδία. Έφυγε με την ταχύτητα των 283 χλμ./ώρα στο τσεπάκι…

Ο Zef Eisenberg είχε κάνει ρεκόρ ταχύτητας πάνω στην άμμο με 376 χλμ./ώρα, αυτήν τη φορά πήγε όμως στους πάγους. Ο θαρραλέος Βρετανός αναβάτης μαζί με την ομάδα του, τη Madmax, ήθελαν να ξεπεράσουν τα 300-320 χλμ./ώρα πάνω σε πάγο (το ρεκόρ ήταν 301 χλμ./ώρα), αλλά προβλήματα με τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας διέκοψαν την προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Eisenberg οδήγησε ένα υπερτροφοδοτούμενο Suzuki Hayabusa που αποδίδει κοντά στους 350 ίππους, ειδικά προσαρμοσμένο για τη δοκιμασία, με ελαστικά στα οποία είχαν προσαρμοστεί εκατοντάδες χειροποίητα καρφιά από τιτάνιο. Δυστυχώς, το εσωτερικό μεταλλικό πλαίσιο που τα στήριζε έσπασε στην πρώτη προσπάθεια σκίζοντας και τις δύο σαμπρέλες που φορούσε το κάθε λάστιχο, σχίζοντας στη συνέχεια πλήρως και το ίδιο το ελαστικό. Παρά το γεγονός ότι είχε εν τέλει δύο σκασμένα λάστιχα, ο Eisenberg κατάφερε να γράψει ένα καταπληκτικό 252 χλμ./ώρα στην πρώτη διαδρομή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παλεύοντας με τις ελαστικότητες και τις ταλαντώσεις των ελαστικών που πιέζονταν από τη μεγάλη δύναμη του κινητήρα της Hayabusa αλλά και την πρόσφυση που προσέφεραν τα καρφιά, ο Eisenberg κατάφερε τελικά να πετύχει 283 χλμ./ώρα, παρότι αυτό του στοίχισε ακόμη ένα σκασμένο λάστιχο κι ένα σπασμένο ψυγείο κινητήρα, που έφερε πρόωρο τέλος στις προσπάθειές του.

«Η μοτοσυκλέτα δούλευε πολύ καλά στο κρύο και θα πετύχαινε τα 300 χλμ./ώρα, αλλά μας πρόδωσαν τα ελαστικά» είπε ο Eisenberg που δημοσίευσε φωτογραφίες και την ιστορία στη σελίδα του στο Facebook.
«Θα επιστρέψουμε πιο καλά προετοιμασμένοι για ένα ακόμα ρεκόρ στον πάγο» είπε ο Zef Eisenberg, ο οποίος με την υπερτροφοδοτούμενη Hayabusa του των 350 ίππων έχει πετύχει ένα ρεκόρ της τάξεως των 368 χλμ./ώρα στην άσφαλτο και ένα ακόμα στα 376 χλμ./ώρα στην άμμο.

Πηγή: motorbike.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης