του Νίκου Βιτσιλάκη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Οχημάτων διοργάνωσε χθες Τετάρτη πορεία με ATV στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενη για όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο 31 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και σχετίζονται με επικείμενη απαγόρευση κυκλοφορίας των τετράτροχων ATV έως 125cc.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πορεία είχε πολλές συμμετοχές από επαγγελματίες του χώρου αλλά και ιδιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προσερχόντουσαν από νησιωτικές περιοχές. Ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Αμφιθέας και Συγγρού, έκανε στάση επιδεικνύοντας πανό και πλακάτ διαμαρτυρίας στη Βουλή, ενώ στη συνέχεια κατέληξε στο Υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό. Εκεί έγινε συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής της ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, όπου ο τελευταίος δεσμεύτηκε να αποσύρει τον όρο απαγόρευση και να θεσπίσει κάποια πλαίσια για την κυκλοφορία τους, φανταζόμαστε μέσα σε αυτά που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μας συγχωρήσει ο κ. Υφυπουργός αλλά με βάση τα όσα έχουμε δει τους τελευταίους μήνες καμμία απολύτως εμπιστοσύνη δεν έχουμε στον Υπουργό κ. Σπίρτζη, καθόσον μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπίσει το θέμα μονόπλευρα και παρωπιδικά. Ακόμα και ένα μικρό σε ηλικία παιδί θα μπορέσει, διαβάζοντας τα όσα έχει αναφέρει ο εν λόγω Υπουργός, να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, με την προχειρότητα και τις ασάφειες να να ξεχειλίζουν και παράλληλα να φωνάζουν για αόρατα συμφέροντα. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει αγαπητοί Υπουργοί, κάνετε σωστά και μεθοδικά τη δουλειά σας, απλά ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα και νομοθεσίες. Κοιτάξτε να λύσετε άλλα προβλήματα στον τόπο, όπως παράδειγμα να εκπαιδεύσετε τους οδηγούς και να φτιάξετε σωστό ΚΟΚ. Δεν σας φταίνε σε τίποτα οι γουρούνες και οι χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται απόλυτα νόμιμα, συμβάλλοντας σε δικά σας έσοδα και συνάμα στην ανάπτυξη και προβολή ολόκληρης της χώρας.

Ας δούμε όμως και τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο κ. Κώστας Φάρκωνας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, απευθυνόμενους σε όλους τους συμμετέχοντες στην πορεία: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους του κλάδου για την πρωτοφανή τους παρουσία και τη μαζική προσέλευση στη σημερινή πορεία. Χωρίς αμφιβολία, δείχνει ξεκάθαρα τη δυναμική του κλάδου μας, καθώς παρά τις ηχηρές απουσίες ξεπέρασε κατά πάρα πολύ τις προσδοκίες όλων και όντας σχεδόν διπλάσια από την πρώτη μας πορεία έστειλε το μήνυμα προς τους απανταχού αποδέκτες. Η σωστή τεκμηρίωση των θέσεων μας και η συνολική προσπάθεια της ομάδας, με επιμονή κ υπομονή, έχουν ήδη μερικώς φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ικανοποιητικό βαθμό. Ας μη ξεχνάμε πως ενώ το αρχικό πλάνο του υπουργείου μιλούσε για καθολική απαγόρευση όλων των ATV, φτάσαμε στην πρόταση – άρθρο 31, όπου προβλεπόταν απαγόρευση των ATV με κινητήρα κάτω των 125cc. Η σημερινή τοποθέτηση του υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, όπου αναφέρθηκε για άρση του όρου απαγόρευση με την παράλληλη θέσπιση κανόνων – πλαισίων σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων μας, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν δρούμε συλλογικά και με ανιδιοτέλεια, με γνώμονα το κοινό και όχι το ατομικό συμφέρον, τότε η επιτυχία μοιάζει πιο προσιτή. Αναμφίβολα οφείλουμε να δρούμε και να ασκούμε τις υπηρεσίες μας κάτω από κανόνες. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του κλάδου. Έτσι θα μακροζωίσει ο κλάδος και δε θα αντιμετωπίζουμε τους ίδιους εφιάλτες ξανά και ξανά. Το ίδιο το συμφέρον μας το απαιτεί. Επιτυχία επίσης η δέσμευση της υπουργού τουρισμού, της Κυρίας Κουντουρά, η οποία μετά την αποδοχή της συντονιστικής επιτροπής (παρόλο το φόρτο εργασίας της), δεσμεύτηκε για δίκαιη λύση και παρέμβαση ουσιαστική από μέρους της. Μας γεμίζουν χαρά τέτοιες συντονισμένες ενέργειες, τις οποίες με θέρμη και συλλογικότητα αγκαλιάζετε. Έχουμε κουραστεί πολύ για να οργανώσουμε και συντονίσουμε τη σημερινή πορεία. Όλοι, από τον πρώτο έως τον τελευταίο ήσασταν υπέροχοι και ειλικρινά σας ευχαριστούμε. Σαν κλείσιμο θα ήθελα να πιστεύω πως την προσπάθεια μας θα αγκαλιάσουν και οι υπόλοιποι τόποι, όλοι οι συνάδελφοι. Δεν μας χωρίζουν πράγματα, παρά μόνο μας ενώνουν”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης