Π.Π Motocross 2019: H Husqvarna έκανε δυνατό ξεκίνημα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 14:00
Π.Π Motocross 2019: H Husqvarna έκανε δυνατό ξεκίνημα

Φωτογραφίες: CP Productions

Η έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2019 στις Σέρρες βρήκε την ομάδα Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα.

Μετά από μια καλή χειμερινή προετοιμασία πάνω στις νέες τους μοτοσυκλέτες Husqvarna FC, οι Αλέξης Γεωργαντάς και Άρης Τσαρνάς αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του πρώτου γύρου για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross και έφεραν τη Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team στην κορυφή στις Σέρρες. Πρωταγωνιστής της ομάδας στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου ήταν ο Αλέξης Γεωργαντάς, ο οποίος φάνηκε καλά προετοιμασμένος και αρκετά γρήγορος πάνω στο FC 250 του 2019. Έχοντας δυνατές μάχες με τον αναβάτη από τη Βουλγαρία Michael Ivanov [εκτός βαθμολόγησης πρωταθλήματος], αλλά και το συναθλητή του Φραγκίσκο Ζούνη, ο Αλέξης πήρε μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα σκέλη της ΜΧ2.

Συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς, ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ισοβαθμώντας στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Φραγκίσκο. Με όπλο την μεγάλη του αγωνιστική του εμπειρία, ο Αλέξης μένει προσηλωμένος στο βασικό του φετινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία. Αγωνιστικό ντεμπούτο επάνω στο νέο FC 450 έκανε και ο Άρης Τσαρνάς. Με δύο σταθερές επιδόσεις στα σκέλη της ΜΧ1 και αψηφώντας ένα μικρό τραυματισμό στο γόνατο, ο Άρης ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα με δύο πολύ καλές τέταρτες θέσεις στην κορυφαία κατηγορία.

Οι δηλώσεις των αναβατών

Αλέξης Γεωργαντάς – Husqvarna FC 250: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά μου στις Σέρρες. Στο πρώτο σκέλος έκανα μια μέτρια εκκίνηση και πάλεψα αρκετά στη συνέχεια. Βρισκόμουν στη δεύτερη θέση για μεγάλο διάστημα αλλά δέχτηκα προσπέραση στον τελευταίο γύρο με αποτέλεσμα να τερματίσω τρίτος. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες στην πίστα και ενδιάμεσα στα σκέλη κάναμε με το μηχανικό μου κάποιες νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις που μας βγήκαν. Στο δεύτερο σκέλος είχα πολύ καλή εκκίνηση, βρέθηκα γρήγορα τρίτος και πέρασα άμεσα στη δεύτερη θέση όπου και τερμάτισα. Το διήμερο στις Σέρρες κλείνει με πολύ θετικά αποτελέσματα. Συνεχίζω δυνατά τις προπονήσεις μου και το ραντεβού μας τώρα είναι στον επόμενο αγώνα”.

Άρης Τσαρνάς – Husqvarna FC 450: “Προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις Σέρρες. Στο πρώτο σκέλος είχα ένα κόλλημα στο πέσιμο της μπάρας και έχασα λίγο χρόνο. Στη συνέχεια, σε μια μάχη με συναθλητή μου είχα ένα μικρό τραυματισμό στο γόνατο και αισθάνθηκα πόνο. Το δεύτερο σκέλος ήταν περίπου ίδιο για μένα. Προσπάθησα αρκετά να βρω τις σωστές γραμμές στην πίστα και σε γενικές γραμμές αισθάνθηκα πως υπήρχε ακόμα αρκετός χώρος για βελτίωση. Ευτυχώς ο πόνος πέρασε σχετικά άμεσα και πλέον αισθάνομαι πανέτοιμος για τον επόμενο αγώνα στο Άργος”.

Η Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού της για το δεύτερο γύρο του Π.Π. ΜΧ, που θα πραγματοποιηθεί στο Άργος στις 16-17 Μαρτίου. Αναλυτικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών μπορείτε να δείτε εδώ https://www.s-timing.com/a23-24-02-19-ppmch-serres/

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 14:00