Π.Π. Motocross 2019: H KTM στο βάθρο σε όλες τις κατηγορίες!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 14:00
Π.Π. Motocross 2019: H KTM στο βάθρο σε όλες τις κατηγορίες!

Φωτογραφίες: CP Productions

Απολαμβάνοντας ένα εξαιρετικό αγωνιστικό σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, η ανανεωμένη για το 2019 KTM Motorex Michelin Acerbis Team είδε και τους τέσσερις επίσημους εκπροσώπους της να σκαρφαλώνουν στα βάθρα των κατηγοριών τους κατά τη διάρκεια του 1ου αγώνα της χρονιάς.

Μόλις μια εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του, ο Νίκος Λυρίου σφίγγει τα δόντια και ανεβαίνει βάθρο στον πρώτο του αγώνα πάνω στο νέο KTM 450 SX-F του 2019. Δείχνοντας καλή ταχύτητα αλλά και αγωνιστική ωριμότητα ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα με μία τρίτη θέση στην τελική κατάταξη της νέας του κατηγορίας ΜΧ1.
Σφραγίζοντας το αγωνιστικό του ντεμπούτο πάνω στο νέο ΚΤΜ 250 SX-F με άνοδο στο βάθρο της ΜΧ2, ο Φραγκίσκος Ζούνης ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή στην κορυφή της κατηγορίας με το συναθλητή του Αλέξη Γεωργαντά. Με το νικητή των σκελών της ΜΧ2 Michael Ivanov να μη βαθμολογείται στο πρωτάθλημα, ο Φραγκίσκος ήταν δεύτερος στην τελική κατάταξη της κατηγορίας στις Σέρρες. Δείχνοντας πολύ καλή ταχύτητα πάνω στο νέο ΚΤΜ 125 SX, ο Μάριος Κανάκης ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατηγορίας ΜΧ2Τ. Με καλά πλασαρίσματα στη συγκεντρωτική κατάταξη της ΜΧ2, ο Μάριος πήρε στις Σέρρες δύο δεύτερες θέσεις στην κατάταξη της κατηγορίας των δίχρονων μοτοσυκλετών 125cc. Πρώτος στη βαθμολογία της ΜΧ85 βρίσκεται ο Νίκος Κοσιάβελος μετά τον αγώνα των Σερρών. Συλλέγοντας μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα σκέλη της κατηγορίας, ο Νίκος κοιτά πλέον να επανέλθει ακόμη πιο δυνατός στον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος στο Άργος.

Οι δηλώσεις των αναβατών

Νίκος Λυρίου – KTM 450 SX-F: “Παρόλη τη σωματική και ψυχική κούραση από τον τραυματισμό μου, ο πρώτος μου αγώνας στη μεγάλη κατηγορία έκλεισε με πολύ θετικά στοιχεία. Τερμάτισα δεύτερος και τρίτος στα δύο σκέλη και έτσι κατάφερα να πάρω την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη της ΜΧ1. Έκανα ένα συντηρητικό αγώνα προσπαθώντας να αποφύγω τα λάθη. Εάν σκεφτoύμε πως έως και τρεις μέρες πριν τον αγώνα δεν ήξερα αν θα καταφέρω να τρέξω, θεωρώ πως όλα πήγαν καλά στις Σέρρες και συλλέξαμε καλούς βαθμούς για το πρωτάθλημα. Θέλω ακόμη λίγο χρόνο για να αναρρώσω πλήρως και ανυπομονώ να τρέξω στον επόμενο αγώνα στο Άργος”.

Φραγκίσκος Ζούνης – KTM 250 SX-F: “Με σκληρή δουλειά το χειμώνα, αισθάνομαι καλύτερα φέτος επάνω στο νέο μου ΚΤΜ και αυτό φάνηκε στις Σέρρες. Στο πρώτο σκέλος είχα καλή εκκίνηση και πέρασα όλο τον αγώνα να μάχομαι για τη νίκη. Στο τέλος τερμάτισα πρώτος Έλληνας και δεύτερος πίσω από το Βούλγαρο αθλητή. Στο δεύτερο σκέλος είχα άλλη μία καλή εκκίνηση αλλά μια πτώση στον πρώτο γύρο με έριξε πίσω στην 10η θέση. Έβαλα το κεφάλι κάτω και κάνοντας πολλές προσπεράσεις τερμάτισα ξανά εντός τριάδας”.

Μάριος Κανάκης – KTM 125 SX: “Είμαι πολύ χαρούμενος με την ταχύτητά μου στις Σέρρες. Ο κακός καιρός και μια ίωση που με ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα δεν με άφησαν να ακολουθήσω το πρόγραμμα προπόνησης που ήθελα τον περασμένο χειμώνα. Παρόλα αυτά, είχα καλές μάχες με τους πρωτοπόρους στις Σέρρες. Έκανα ένα πολύ καλό χρόνο το Σάββατο στα χρονομετρημένα και στα σκέλη της Κυριακής ήμουν πολύ κοντά στους αναβάτες με τις τετράχρονες μοτοσυκλέτες της ΜΧ2. Ο αγώνας στις Σέρρες μου έδωσε νέα κίνητρα να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Στόχος μου πια είναι να ανεβάσω ρυθμούς στην προπόνηση, ώστε να επιστρέψω ακόμη καλύτερος στο Άργος”.

Νίκος Κοσιάβελος – ΚΤΜ 85 SX: “Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και είδα πως είμαι σε πολύ καλό επίπεδο με την αντοχή μου στα σκέλη αλλά και την ταχύτητά μου. Είχα μάχες και στα δύο σκέλη αλλά μια πτώση στο πρώτο με έκανε να χάσω χρόνο. Πλέον είμαι πρώτος στο πρωτάθλημα και αυτό νομίζω είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη νέα σεζόν. Στις Σέρρες εντοπίσαμε με την ομάδα μου μερικά σημεία που χρειάζονται περισσότερη βελτίωση και θα συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω ακόμη πιο καλός”.

Η KTM Motorex Michelin Acerbis Team θα επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο δεύτερο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στο Άργος στις 16/17 Μαρτίου. Αναλυτικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών μπορείτε να δείτε εδώ https://www.s-timing.com/a23-24-02-19-ppmch-serres/

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 14:00