Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η προτελευταία ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ είχε μήκος 501 χιλιόμετρα από τα οποία τα 346 ήταν χρονομετρημένα. Στο μεγαλύτερο μέρος της ειδικής οι αναβάτες και τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν αμμόλοφους και μαλακή άμμο που έκανε δύσκολη την κατάσταση. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που παραδέχτηκαν ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη ειδική όλου του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα το παλέψει μέχρι τέλους για τη νίκη ο Quintanilla.

Τέσσερις θα παλέψουν για τη νίκη

Στις μοτοσικλέτες, ο Sam Sunderland ήταν εκείνος που βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση της Γενικής Στην 70ή θέση αναρριχήθηκε ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος.Κατάταξης. Ο Βρετανός της GasGas είχε σωστά σχεδιασμένη στρατηγική και με τη 2η θέση στην ειδική κατάφερε να πάρει προβάδισμα για τη νίκη. Φυσικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει καθώς μόλις 7 λεπτά πίσω του στη Γενική βρίσκεται ο Pablo Quintanilla με την εργοστασιακή Honda. Ο Χιλιανός σημείωσε τον 6ο καλύτερο χρόνο στην 11η Ε.Δ. και πλέον θα τα δώσει όλα για τη νίκη στην 12η και τελευταία ειδική του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία του λέξη δεν έχει πει ούτε ο Matthias Walkner με KTM ο οποίος βρίσκεται στην 3η θέση της Γενικής σε απόσταση αναπνοής από τον Quintanilla. Στη μάχη για τη νίκη παρέμεινε και ο Adrien Van Beveren με την εργοστασιακή Yamaha ο οποίος μπορεί να έχασε χρόνο στην 11η ειδική διαδρομή, αλλά έμεινε 15 λεπτά μακριά από τον Sunderland και ελπίζει σε μια δυνατή εμφάνιση στην τελευταία ειδική για να πάρει τη νίκη. Η νίκη στην ειδική πήγε στον Kevin Benavides με την KTM ο οποίος άλλαξε κινητήρα στη μοτοσικλέτα του και συνέχισε το Ράλι έχοντας χάσει όμως κάθε ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα.

Δεύτερη νίκη για τον Sainz με το ηλεκτρικό Audi.

Με τα… δύο χέρια στη νίκη ο Al-Attiyah

Στα αυτοκίνητα η νίκη στην 11η ειδική διαδρομή πήγε στον Carlos Sainz. Ο Ισπανός χάρισε μια ακόμα νίκη Πρώτο Audi στην Γενική Κατάταξη είναι το RS Q e-tron του Mattias Ekstrom στην 9η θέση.στο Audi RS Q e-tron κατακτώντας τη δεύτερη φετινή του πρωτιά και την 41η στην καριέρα του στο Dakar. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Lucio Alvarez με Toyota, ενώ ακόμα μια δυνατή εμφάνιση έκανε ο Mattias Ekstrom με το δεύτερο Audi στην 3η θέση.

Στη μάχη για τη νίκη ο Nasser Al-Attiyah δείχνει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ο οδηγός της Toyota έχει πλεονέκτημα 33 λεπτών έναντι του Sebastien Loeb πηγαίνοντας στην τελευταία ειδική του αγώνα και είναι έτοιμος να πανηγυρίσει τη νίκη στο φετινό Dakar. Ο Loeb έκανε ότι μπορούσε για να κερδίσει χρόνο, αλλά μια ποινή πέντε λεπτών του στέρησε ένα καλό αποτέλεσμα στην ειδική. Πλέον η νίκη είναι υπόθεση του Al-Attiyah και της Toyota, ενώ σχεδόν σίγουρη πρέπει να θεωρείται η 3η θέση στη Γενική Κατάταξη του Yazeed Al Rajhi.

Αποτελέσματα 11ης Ε.Δ. Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτες

Τα στιγμιότυπα της 11ης ειδικής διαδρομής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 10η Ε.Δ.: Εκτός μάχης ο Benavides, ποινή για τον Al-Attiyah

Ράλι Ντακάρ 2022, 9η Ε.Δ.: Χαμός στις μοτοσικλέτες, πήρε ανάσα ο Al-Attiyah

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης