Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους ακόμα δεν το έχουν καταλάβει ή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, το προστατευτικό κράνος για τους αναβάτες είναι βασικότατο αξεσουάρ.

Όσοι δεν το χρησιμοποιούν παίζουν τη ζωή τους καθημερινά κορώνα -γράμματα, καθώς είναι γνωστό πως οι υπόλοιποι που κινούνται στους δρόμους δεν τους προσέχουν ιδιαίτερα.

To προστατευτικό κράνος είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε αναβάτη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η ιστορία του γιατρού

Αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των αναβατών κάνει χρήση του κράνους, εντούτοις υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν το φορούν καν. Ιδίως τώρα που οι ζέστες έχουν… σφίξει, ολοένα και περισσότεροι αποφεύγουν τη χρήση του.

Βλέποντας καθημερινά σκηνές τρόμου και απελπισίας, ένας γιατρός αποφάσισε να γράψει τη δική του ιστορία για τους αναβάτες που δεν κάνουν χρήση προστατευτικού κράνους και ταυτόχρονα να ανεβάσει και μία φωτογραφία με ένα σπασμένο κρανίο από το χειρουργείο. Διαβάζοντας το κείμενό του, το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο, καταλαβαίνει κάποιος ότι τα λόγια είναι περιττά.

Μία ανάρτηση συνοδευόμενη από ένα σπασμένο κρανίο σίγουρα προκαλεί σοκ...

Η αληθινή πλευρά…

Δεν ξέρω αν πρέπει να τα γράψω αυτά που θέλω ποιητικά ή να ξεκινήσω να χώνω ασταμάτητα για ώρα!!!!Let the χώσιμο begin!!!!

Ζητώ από τώρα συγγνώμη για αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, και για τον τόνο τους και για το
περιεχόμενό τους, αλλά κάπου πρέπει και εγώ να τα πω γιατί δεν μπορώ να βρίσω τους ίδιους. Αρκετοί Λόγια που λένε την αλήθεια και θα πρέπει να διαβάσουν όσοι οδηγούν χωρίς κράνος… νομίζω θα με καταλάβουν και θα με δικαιολογήσουν και κάποιοι άλλοι όχι. Σε περίπτωση λοιπόν που φάω ban ας μη γίνει ένα ακόμα απλό topic για αντιπαράθεση!

Είμαι γιατρός σε μία ΜΕΘ στην Αθήνα και βαρέθηκα να βλέπω κατεστραμμένες οικογένειες 30άρηδων και μανάδες και κοπέλες 20άρηδων να κλαίνε ασταμάτητα γιατί το κράνος για μερικούς είναι «αξεσουάρ» μηχανής.

Όχι ρε μ@λάκες δεν είναι αξεσουάρ μηχανής, δεν είναι για τη μηχανή ρε βλάχο, που από εδώ και πέρα θα κοιτάς το ταβάνι και θα ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου βάζοντας τη γυναίκα σου στα 30 της να σε ξεσκατίζει και να σε ταΐζει με σύριγγα.

Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής ρε μόγγολο που η μάνα σου και ο πατέρας σου σε μεγάλωναν μία ζωή και τώρα θα έχουν ακόμα ένα διακοσμητικό φυτό στο σπίτι.

Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής ρε προϊστορικέ γίββωνα που τα παιδιά σου δεν θα μπορούν ποτέ να Το κράνος είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου… Τόσο απλά παίξουν μαζί σου γιατί το μόνο πράγμα που μπορείς να κουνήσεις είναι τα βλέφαρά σου.

Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής ρε μαλακισμένε κάγκουρα που σου χάλαγε το μαλλί και το έβαζες στον αγκώνα, τώρα όχι μαλλί να βάλεις ζελέ δεν έχεις, αλλά ούτε καν οστά στο κρανίο σου…. να δω τι σκατά θα χτενίσεις τώρα.

Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής βλαμμένο κοριτσάκι που ανεβαίνεις ξεκράνοτη για να μη χαλάσει το make up στη μηχανή του κάγκουρα και ο πατέρας σου μετά θα βλέπει μόνο τις παλιές φωτογραφίες σου και θα καταπίνει 10 αντικαταθλιπτικά γιατί δεν θα έχει το κουράγιο να σε δει έτσι όπως έγινες.

Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής…..Είναι για τα κεφάλια σας ρεεεεεεεεεε!!!!!!! Είναι η διαφορά μεταξύ 3 μηνών στην ΜΕΘ και μίας ζωής σαν γαρδένια από μία απλή επίσκεψη στα επείγοντα και μίας ζωής καθ’ όλα φυσιολογικής. Είναι η διαφορά μεταξύ νεκροταφείου και 2 μηνών με γυψονάρθηκα!

Είναι η διαφορά μεταξύ θανάτου και ζωής….

Φτάνει…

*Δεν γνωρίζουμε αν το παραπάνω κείμενο το έχει γράψει γιατρός, σίγουρα όμως περιέχει αλήθειες που θα αναγκάσουν τους αναβάτες μηχανής να αναθεωρήσουν τη θέση τους για τη χρησιμότητα του κράνους.

πηγή: moto.gr




 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης