του Νίκου Βιτσιλάκη

Η SYM είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ένα teaser (δείτε εδώ) που έλεγε πως τα αποκαλυπτήρια του νέου της mega scooter θα γινόντουσαν στην έκθεση του Μιλάνου αρχές Νοεμβρίου. Δεν ξέρουμε όμως τι την έκανε να αλλάξει απόφαση και νάσου το Maxsym TL1 στην κεντρική της ιντερνετική σελίδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το πρώτο της μοντέλο με δικύλινδρο κινητήρα και χαρακτηριστικά από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Ο νέος κινητήρας έχει χωρητικότητα 465cc, τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού, διαθέτει αντικραδασμικό άξονα, υγρό συμπλέκτη, τετραβάλβιδες κεφαλές, 2 ΕΕΚ και αποδίδει 40 ίππους στις 7.750 σαλ. Το κιβώτιο είναι τύπου CVT, η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα και γρανάζια και αυτό που ξενίζει είναι η πίσω ανάρτηση, που απαρτίζεται από ένα έκκεντρο ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ στην αριστερή πλευρά και το οποίο διαθέτει ένα ..εξαπλό μοχλικό σύστημα ασυνήθιστης μορφής. Το πιο πιθανό είναι να ρυθμίζεται και η γωνία του, περισσότερα για την κατασκευαστική φιλοσοφία του θα μάθουμε λίαν συντόμως.


​40 ίπποι και 465 κυβικά, μάλλον δημιουργεί μια νέα (υπο)κατηγορία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα λοιπά, παρατηρούμε ανεστραμμένο πιρούνι αγνώστων λοιπών στοιχείων, δικάναλο ABS, τρεις δίσκους 275mm και ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά. Ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, ενώ κάτω από τη σέλα χωράει μόνο ένα κράνος. Η SYM αναφέρει ιδανική κατανομή βάρους 50/50 και το μικρότερο μεταξόνιο (1.550mm) ανάμεσα στα ανταγωνιστικά μοντέλα αυτού του κυβισμού. Ακολουθεί και ένας πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών, έτσι όπως τον δημοσίευσε η Ταϊβανέζικη εταιρεία.

Engine type

Twin cylinder 8 Valves

Displacement

465 CC

Cooling sys

Liquid cooling

Fuel sys.

E.F.I.

Transmission

CVT + Chain

FR suspension sys

Upside-down FR fork

RR suspension sys.

Adjustable rear mono-suspension with multi-links

FR brake sys.

Both side four piston/ radial-mount calipers

275mm double disk

ABS

RR brake sys.

275mm single disk +ABS

FR tire

120/70/R15

RR tire

160/60/R15

Head light 

Reflective LED

Dimension (mm)

2190/775/1400

Wheelbase (mm)

1550

Seat Height (mm)

800

Fuel Tank Capacity

13L

Under seat Compartment

Full-size Helmet X1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης