Η Mini έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης του νέου της ηλεκτρικού Mini το οποίο αναμένεται να Σημαντική αλλαγή έχουμε στην αεροδυναμική του εμπρός τμήματοςπαρουσιάσει το 2023. Αυτή θα είναι η 4η γενιά του διάσημου αυτοκινήτου και αναμένεται να προσφέρεται εκτός από ηλεκτρικό και με κινητήρες βενζίνης και diesel.

Αυτό που αλλάζει σημαντικά στο νέο μοντέλο είναι οι διαστάσεις του οι οποίες θα είναι μειωμένες. Οι άνθρωποι της Mini άλλωστε είχαν ξεκαθαρίσει πως θέλουν η επόμενη γενιά του Mini να είναι πιο κοντά στις ρίζες του αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε το 2001. Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται πάντως πως όντως έχουμε να κάνουμε με ένα μικρότερο όχημα ωστόσο δεν μπορείς να το κατατάξεις στα πολύ μικρά αυτοκίνητα πόλης – ακολουθεί περισσότερο το δρόμο του Fiat 500e.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες του βρετανικού autoexpress φαίνεται καθαρά πως οι διαστάσεις του Mini έχουν μειωθεί

Καινούριο σύστημα ηλεκτροκίνησης στη νέα γενιά Mini

Το νέο Mini θα κατασκευάζεται πλέον στις εγκαταστάσεις της Great Wall στην Κίνα όπου εκεί θα Νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης από την BMWχρησιμοποιηθεί μια εντελώς νέα ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία έχει εξελιχθεί ανάμεσα στην BMW και την κινεζική φίρμα. Στην γκάμα της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών θα ενταχθεί και η κορυφαία έκδοση John Cooper Works, ενώ αναμένεται να ανανεωμένη έκδοση του Countryman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Mini πάντως ξεκαθαρίζει πως το πλάνο της για να γίνει πλήρως ηλεκτρική φίρμα είναι κατά 80% ολοκληρωμένο και μέχρι το 2025 θα έχουμε δει μια εντελώς νέα γκάμα βασισμένη κυρίως στην ηλεκτροκίνηση.

Εκτός από το μικρό Mini θα υπάρξει μια crossover έκδοση και φυσικά ένα Countryman

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση της νέας σειράς MINI στις 15 Απριλίου

Αυτό το MINI κοστίζει 126.000 ευρώ!

Ποιο είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης