Μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, που εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, θα συμμετάσχει και πάλι στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent και είμαστε σίγουροι πως και πάλι θα διαπρέψει!

Ο διαγωνισμός MotoStudent πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας και συμμετέχουν πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο με στόχο να σχεδιάσουν μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα τύπου Moto3 ικανοποιώντας τις τεχνολογικές απαιτήσεις που ορίζονται από το διαγωνισμό. Το όχημα κάθε ομάδας υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους επαγγελματικού επιπέδου και έπειτα συμμετέχει σε διάφορα αγωνίσματα (όπως acceleration, gymkhana, braking test), συλλέγοντας βαθμούς και διεκδικώντας μία υψηλή θέση στη γενική κατάταξη. Η ελληνική ομάδα έκανε το 2016 το ντεμπούτο της στον εν λόγω διαγωνισμό με το πρώτο της μοντέλο, που ονομαζόταν “Tyφ-One”, όπου αγωνίστηκε στην πίστα του MotoStudent IV στην κατηγορία βενζινοκίνητων. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, καθώς κατέκτησαν τη 2η θέση στο Business Plan και την 9η στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 36 συμμετοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη συμμετοχή της παρουσιάστηκε με μια πιο ευέλικτη, ταχύτερη και ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα, που την ονόμασε Χίμαιρα. Στις 3-7 Οκτωβρίου του 2018 η Χίμαιρα αγωνίστηκε στο MotoStudent V κατακτώντας στην τελική κατάταξη, μεταξύ 45 συμμετοχών, την 7η θέση! Επιπλέον, η ομάδα σημείωσε αρκετές ακόμη επιτυχίες αφού κατέκτησε δύο από τα τρία έπαθλα του θεωρητικού τμήματος του διαγωνισμού MS1: “Best Design” και “Best Technological Innovation”. Παράλληλα, διακρίθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι κατακτώντας την 1η θέση στο acceleration, την 1η στο mechanical test, την 5η στο brake test και την 5η μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Έκτοτε συστάθηκε η νέα γενιά της ομάδας με σκοπό να εξελίξει ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτότυπο, με το οποίο θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό MotoStudent VI του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω σας παραθέτουμε το τελευταίο Δελτίο Τύπου της ομάδας:

“Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες του παγκόσμιου διαγωνισμού Moto Student VI και η φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα μεταβεί με… τέρμα τα γκάζια στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14-18 Οκτωβρίου 2020. Η ομάδα βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της και ξεκινάει η κατασκευαστική περίοδος. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει υποβάλλει εντός προθεσμίας στο διαγωνισμό το Chapter A, τη θεωρητική ενότητα που απαιτεί ο διαγωνισμός, η οποία περιγράφει τα πρώιμα σχέδια της ομάδας για το τρίτο πρωτότυπό της με το όνομα Κέρβερος. Αυτή τη στιγμή, η Tyφoon MotoRacing προετοιμάζει το επόμενο θεωρητικό κεφάλαιο, Chapter B, το οποίο παρουσιάζει τις δομικές και ρευστομηχανικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τελικά σχέδια του πρωτοτύπου, καθώς και τα τελικά σχέδια και μελέτες που διεξήχθησαν για τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της Tyφοοn MotoRacing βρίσκεται το Kit που αποστέλλει ο διαγωνισμός σε όλες τις ομάδες, το οποίο υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν. Το Kit περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών Bridgestone, τον κινητήρα KTM RC 250cc, τον εγκέφαλο και τις δαγκάνες των φρένων της J.JUAN. Από κατασκευαστικής σκοπιάς, στα χέρια της ομάδας βρίσκονται ήδη οι μπροστινές και πίσω αναρτήσεις του πρωτοτύπου, οι οποίες μελετήθηκαν και αγοράστηκαν με βάση τις απαιτήσεις μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Τέλος, η ομάδα έχει ήδη προβεί στην αγορά μερικών από τα υλικά του σκελετού, κυρίως αλουμίνιο και ατσάλι”.

Περισσότερα για την ομάδα και τις δραστηριότητές της μπορείτε να δείτε εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης