Μια Vespa φτιαγμένη για αγώνες dragster που δεν χρησιμοποιεί τον δίχρονο μονοκύλινδρο αερόψυκτο
κινητήρα της, άλλα έναν ελαφρώς μεγαλύτερο…

Έχετε ακούσει το ανέκδοτο με τη Vespa που πέρναγε διαρκώς τη Ferrari και αργότερα, όταν συναντήθηκαν στο φανάρι ο Βεσπάκιας λέει στον οδηγό της Ferrari “που να δεις τι θα γινόταν αν μου κούμπωνε και η 6η”; Λοιπόν η Vespa αυτή πρέπει να ήταν κόκκινη συγκεκριμένα πρέπει να είχε φτιαχτεί στην Ολλανδία με βοήθεια από Scooter Center στη Γερμανία. Κάτω από το αθώο περιτύλιγμα της, το καβούκι μιας Vespa PX κρύβεται ένα τέρας. Ένα μοτέρ από Yamaha R1, απλά και σταράτα. Και το μοτέρ είναι φτιαγμένο, δεν είναι στόκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη η κατασκευή είναι κατασκευασμένη από την αρχή για αγώνες dragster, υπάρχει ένα ικανό πλαίσιο κάτω από το κέλυφος της Vespa. Η Vespa Dragster 1000 είναι μόνο στο όνομα “Βέσπα”. Η ιπποδύναμή του γιαπωνέζικου τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα είναι κοντά στους 170 ίππους και η ιδέα γεννήθηκε το 2010. Για να ολοκληρωθεί το “τέρας” περάσαν χρόνια. Κινητήρας και πιρούνι είναι από Yamaha R1 και το πλαίσιο της Vespa έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό για να αντέξει τα τεράστια φορτία, “αλλιώς θα τσάκιζε σαν κουτάκι μπύρας” όπως λέει ο δημιουργός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε και τα βιντεάκια, ακούστε πως κάνει η VespaR1 και αναλογιστείτε που μπορεί να φτάσει η ευρηματικότητα μερικών ανθρώπων.

Πηγή: scooternet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης