H κατηγορία των mega scooter 400cc αποκτά όλο και περισσότερους φίλους και η BMW ετοιμάζεται να προσεγγίσει όσους εξ αυτών διακατέχονται από sport ανησυχίες.

Με τη BMW να παρουσιάζει για το 2018 το νέο της mega scooter C 400X οι περισσότεροι νόμισαν ότι εκεί θα σταματούσε η ιστορία. Η βαυαρέζικη εταιρία όμως -και όπως δείχνουν τα πράγματα- ετοιμάζει πυρετωδώς και ένα περισσότερο sport μοντέλο, που θα βασίζεται πάνω στο Χ. Η βαυαρική φίρμα τόλμησε ένα διαφορετικό στυλ με το 400X και αν κρίνουμε από τα σχέδια που διέρρευσαν για το νέο 400(;), αυτό θα είναι περισσότερο συμβατικό σε εμφάνιση και σίγουρα πιο “επιθετικού” χαρακτήρα. Και αν η εταιρία κινηθεί σύμφωνα με την τακτική της στις ονομασίες, όπως έχει κάνει με τα C650, τότε αυτό θα λέγεται C 400 Sport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινητήρας, μετάδοση, ανάρτηση, τροχοί και φρένα φαίνονται ακριβώς ίδια με αυτά του υπάρχοντος μοντέλου, άρα η διαφορά θα είναι στην εμφάνιση, στην εργονομία και στη θέση οδήγησης. Ο κινητήρας θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- ο απόδοσης 34Hp μονοκύλινδρος 350cc με τον 1ΕΕΚ και την τετραβάλβιδη κεφαλή. Το πιρούνι θα είναι συμβατικό, τα αμορτισέρ δύο στον πίσω τροχό, με δύο δισκόφρενα μπροστά και ακτινικές δαγκάνες. Οι τροχοί θα είναι 14 ιντσών, ενώ το βάρος της κατασκευής θα βρίσκεται κοντά στα 200 κιλά γεμάτο. Το πιο πιθανό είναι να δούμε το νέο 400 Sport να παρουσιάζεται σε κάποια από τις φθινοπωρινές διεθνείς εκθέσεις. Μόλις υπάρξουν νεώτερα επί του προκειμένου θα επανέρθουμε..

Πηγή: scooternet.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης