Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Μια παράξενη επένδυση από τους Ιάπωνες έρχεται στο προσκήνιο, γεγονός που μας προξενεί πολλές απορίες αλλά και φιλοδοξίες για το μέλλον των δύο -κι όχι μόνο- τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζούμε σε παράξενες εποχές, όπου παράξενες είναι και οι εταιρείες. Μέγιστη «μόδα» εκείνη των start up, των εταιρειών δηλαδή που ποντάρουν στην ιδέα και ψάχνουν τη χρηματοδότηση. Μια τέτοια είναι και η Roam Robotics. Βασικό τους Project ένας εξωσκελετός, μια μηχανική ενίσχυση των φυσικών δραστηριοτήτων του ανθρώπου, όπως το περπάτημα.

Βέβαια, αν και απευθύνεται και σε αρτιμελείς αλλά και σε ανθρώπους με αναπηρία, η πρώτη πρόταση της Roam απευθύνεται σε skiers, βελτιώνοντας θεωρητικά την αντοχή, τον έλεγχο και την ευελιξία στις στροφές, μειώνοντας παράλληλα την κούραση σε μυς και αρθρώσεις. Βασική αρχή λειτουργίας είναι οι πνευματικοί «ενεργοποιητές». Εξαρτήματα που θυμίζουν ενεργητικές αναρτήσεις και μπορούν να σηκώσουν έως και το 30% του φορτίου του χρήστη τους- σύμφωνα πάντα με τη Roam Robotics.

Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις. Τι μπορεί να είδαν οι άνθρωποι της Yamaha εδώ; Θυμίζουμε πως η εταιρεία των τριών διαπασών έχει ήδη τρέξει projects ιδιαίτερα, όπως το Motobot, ενώ στη γωνία παραμονεύει και το τρίτροχο μέλλον της εταιρείας. Είναι σαν να βλέπουμε κομμάτια ενός παζλ που σιγά-σιγά σχηματίζεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως, αν βγει στην παραγωγή, θα εντυπωσιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης