Η φουτουριστική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Yamaha διακρίθηκε με το βραβείο Global IF Design για αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο από όλα: τη μορφή της.

Την είδαμε πρώτη φορά το 2017 στο 45ο Tokyo Motor Show και η αλήθεια είναι πως από τότε το εντυπωσιακό concept της Yamaha δεν έχει σταματήσει να μαζεύει βραβεία. Όντας μια μείξη μοτοσυκλέτας και ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, το Motoroid αλληλεπιδρά με τον αναβάτη του. Για την ακρίβεια ισορροπεί χωρίς αυτόν, κινείται αυτόνομα και μπορεί να αναγνωρίζει και να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο του πρωτότυπου είναι η μοναδικότητά του. Οι μηχανικοί της Yamaha έχουν αφήσει ακόμα ως τα σημάδια της εξέλιξης, δηλαδή τις φθορές σε λάστιχα και πλαστικά που έχει υποστεί το Motoroid μέχρι να…  «μάθει».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Global IF Design Award είναι ακόμη μία σχεδιαστική διάκριση έπειτα από δύο εξίσου σημαντικές, το χρυσό βραβείο των International Design Excellence Awards και το Luminary award του Red Dot Design Concept.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης