Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας της Moto2 στην πίστα του Le Mans είχε έντονη δράση και δράματα, καθώς μετά την σύγκρουση και πτώση τριών αναβατών στον δεύτερο μόλις γύρο, βγήκαν οι κόκκινες σημαίες διακόπτοντας τον αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά, ο αναβάτης της QJMOTOR GRESINI RACING MOTO2, Filip Salac, παρέμεινε συγκεντρωμένος και μετά την επανεκκίνηση επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την ταχύτητά του, όπως είχε φανεί και το προηγούμενο διήμερο των δοκιμών, παλεύοντας για τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, εφτά γύρους πριν το τέλος, ο Τσέχος αναβάτης είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά του σε σχέση με τον πρωτοπόρο από τα 1,8 δευτερόλεπτα στο μισό δευτερόλεπτο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Salac στη δεύτερη θέση, χαρίζοντας το πρώτο βάθρο για φέτος στην QJMOTOR GRESINI RACING MOTO2, ενώ με αυτή την επιτυχία του αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφοράς από τον τρίτο του πρωταθλήματος, Alonso Lopez. Μάλιστα, το κατόρθωμά του είναι ακόμα πιο σημαντικό αν θυμηθούμε ότι ο “ιπτάμενος Τσέχος” ταλαιπωρούταν μέχρι πρόσφατα από προβλήματα arm pump (χρόνιο σύνδρομο διαμερίσματος του αντιβραχίου) στο δεξί του χέρι!


Filip Salac #12: “Δεν είχα μια καλή εκκίνηση στην αρχή, αλλά η διακοπή του αγώνα μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Προσπάθησα να παραμείνω κοντά στους πρωτοπόρους, αλλά είδα τον Acosta να πέφτει και ανησύχησα για την κατάσταση του μπροστινού ελαστικού μου. Τα έδωσα όμως όλα και είχα τα πάντα υπό έλεγχο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος, καθώς η δεύτερη θέση σημαίνει πολλά για μένα και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο! Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, το αξίζουν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί τους”.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης