του Δημήτρη Διατσίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ήταν μια γεμάτη εκδηλώσεις πρώτη μέρα δράσης για το WorldWCR στην Ιταλία, με βροχή να πέφτει το απόγευμα καθώς οι γυναίκες αναβάτες προετοιμάζονται για τη σεζόν του 2024.
Η πρώτη συλλογική δράση στην πίστα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων σιρκουί Γυναικών της FIM πραγματοποιήθηκε στην πίστα Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) να εκμεταλλεύεται τις στεγνές συνθήκες το πρωί για να τελειώσει τη μέρα στην κορυφή. Με τη βροχή να πέφτει το απόγευμα, οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν μετά τις δεύτερες δοκιμές, κάτι που επέτρεψε στην Ισπανίδα να εξασφαλίσει την 1η θέση την 1η ημέρα του τεστ.

Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

Με τη σεζόν να ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα, η δοκιμή θα αποδειχθεί πολύτιμη για όλες τις συμμετέχουσες, ώστε να εξοικειωθούν με τις μοτοσυκλέτες Yamaha R7 και τα ελαστικά Pirelli, ακόμη και με βρεγμένες συνθήκες που επηρέασαν την 1η μέρα. Οι καλύτεροι χρόνοι της ημέρας ορίστηκαν το πρωί, καθώς έπεσε βροχή γύρω στις 14:00 τοπική ώρα, αναγκάζοντας τους πάντες να αλλάξουν από τα slick ελαστικά της Pirelli στα ελαστικά για βρεγμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σήμαινε ότι η Carrasco, η Πρωταθλήτρια του WorldSSP300 του 2018, ήταν ταχύτερη την 1η μέρα με χρόνο 1’45.949 δευτερόλεπτα, τέσσερα δέκατα διαφορά από τη 19χρονη Lucy Michel (TSL-Racing) στη 2η θέση. Η 3η θέση ανήκε στην Adela Ourednickova (DafitMotoracing), η οποία σημείωσε 1’47.250 για να κλείσει την πρώτη τριάδα.


Παρά τη βροχή που έπεφτε το απόγευμα, η κατηγορία του WorldWCR εκμεταλλεύτηκε την πίστα για να δοκιμάσει την Yamaha R7 σε βρεγμένες συνθήκες. Η Michel ήταν η πρώτη που μπήκε στην πίστα στην τρίτη περίοδο δοκιμών, ακολουθούμενη γρήγορα από την Ornella Ongaro (Yamaha Motoxracing WCR Team) και τη Nicole Van Aswegen (Andalaft Racing).
Ο γρηγορότερος χρόνος ήρθε από την Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) στην τέταρτη περίοδο δοκιμών καθώς πέτυχε 1’54,139s, μόλις 0,138s μακριά από την Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team) στη 2η θέση μετά την απόδοσή της στο 1’54,277s . Η 3η θέση πήγε στην Tayla Relph (TAYCO Motorsport), η οποία ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον χρόνο της Mei Liu, αλλά σχεδόν 1.5 δευτερόλεπτο ταχύτερη από την Astrid Madrigal (ITALIKA Racing FIMLA) στην 4η θέση.

Το ημερολόγιο Αγώνων WorldWCR 2024 με μια ματιά:
1. Pirelli Emilia-Romagna Round, MWC “Marco Simoncelli” – 14-16 Ιουνίου
2. Prosecco DOC UK Round, Donington Park – 12-14 Ιουλίου
3. Πορτογαλικός Γύρος Pirelli, Autodromo Internacional do Algarve – 9-11 Αυγούστου
4. Γύρος Ουγγαρίας, πίστα Balaton Park* – 23-25 ​​Αυγούστου
5. Acerbis Italian Round, Cremona Circuit* – 20-22 Σεπτεμβρίου
6. Prometeon Spanish Round, Jerez Circuit – Angel Nieto – 18-20 Οκτωβρίου
Υπόκειται σε έγκριση Σχετικά με το WorldWCR

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Circuit Racing FIM, με έξι Γύρους το 2024, είναι μια πρωτοποριακή σειρά Ενιαίου Τύπου, αποκλειστικά για επίδοξες γυναίκες αναβάτες, με την Yamaha R7. Ένα τολμηρό βήμα προς την ένταξη, το WorldWCR κάνει το ντεμπούτο του το 2024, προσφέροντας στα αναδυόμενα ταλέντα ισοτιμία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM. Αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες, ανοίγει πόρτες στα οφέλη εντός και εκτός πίστας. Ως ειδικός χώρος για γυναίκες στους επαγγελματικούς αγώνες, το WorldWCR σπάει τα στερεότυπα, αυξάνει την εκπροσώπηση και εμπνέει την επόμενη γενιά. Γιορτάζοντας τις δεξιότητες και το πάθος, δημιουργεί μια νέα πλατφόρμα όπου το ταλέντο βρίσκεται στο επίκεντρο και σπάει τα εμπόδια.
Ελπίζουμε το 2025 να δούμε και Ελληνίδα αναβάτη να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, καθώς η Δήμητρα “Τζο” Λαδά προετοιμάζεται για τη διεκδίκηση μιας θέσης.

Τα αποτελέσματα των Δοκιμών είναι στους παρακάτω πίνακες:

SESSION 1-2-3 DAY 1 RESULTS

SESSION 4 DAY 1 RESULTS

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης