Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όχι ένα αλλά δύο βήματα εμπρός στον τομέα της ασφάλειας των πίσω επιβατών έχει κάνει η Ford με Η ζώνη ασφαλείας είναι υποχρεωτική για τους πίσω επιβάτες την τελευταία γενιά του Mondeo. Συγκεκριμένα, το νέο Ford Mondeo διαθέτει και μάλιστα για πρώτη φορά στην κατηγορία, πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένους αερόσακους (Inflatable Rear Seatbelts).

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα καθώς πρόκειται για μία τεχνολογία που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός αερόσακου και μιας ζώνης ασφαλείας. Σκοπός των ανθρώπων της μάρκας είναι να προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες και μάλιστα σε όσους κάθονται στην πίσω σειρά καθισμάτων.

Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό video που δείχνει πόσο γρήγορα ανοίγει ο αερόσακος της ζώνης ασφαλείας  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι ρισκάρουν τη ζωή τους…
Αξίζει να σημειώσουμε πως πάνω από ένας στους τρεις Ευρωπαίους ρισκάρει τη ζωή του παραβαίνοντας το νόμο για τις πίσω ζώνες ασφαλείας. Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποίησε η Ford και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 7.100 ενήλικες από όλη την Ευρώπη αποκαλύφτηκε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις οδηγούς δεν επιμένει για τη χρήση των πίσω ζωνών ασφαλείας. Να σημειώσουμε ότι οι ζώνες ασφαλείας είναι το σημαντικότερο στοιχείο ασφαλείας στα εμπρός και πίσω καθίσματα σε όλα τα είδη συγκρούσεων και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, οι πίσω επιβάτες υποχρεούνται να φοράνε ζώνες ασφαλείας.

Ωστόσο από τις έρευνες προκύπτει ότι άτομα ηλικίας άνω των 40 αποφεύγουν να φοράνε ζώνες ασφαλείας στα πίσω καθίσματα, ενώ γεωγραφικά οι Ρουμάνοι, Ισπανοί και Ιταλοί είναι οι πιο παραβατικοί σε αυτόν τον τομέα.

Περισσίτερη ασφάλεια και για τους πίσω επιβάτες...
Η τεχνολογία του αερόσακου στις πίσω ζώνες ασφαλείας βρίσκεται ήδη στο νέο Ford Mondeo...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης