Πριν από μερικούς μήνες η Renault άγγιξε τις καρδιές των φανατικών της φίρμας παρουσιάζοντας ένα Το concept του Renault 4 ονομάζεται “4ever”.μελλοντικό concept της αναβίωσης του διάσημου Renault 5. Οι Γάλλοι ωστόσο δεν σταματούν εκεί καθώς ετοιμάζουν ήδη και την επόμενη ηλεκτρική αναγέννησή τους αυτή τη φορά πάνω στο Renault 4.

Το εικονικό μοντέλο που γνωρίσαμε ως «Κατρέλ» με πάνω από οκτώ εκατομμύρια πωλήσεις από το 1961 μέχρι το 1992, φαίνεται ότι παίρνει τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης και θα είναι ένα από τα μοντέλα τα οποία θα φέρουν τη νέα εποχή μηδενικών ρύπων της Renault. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Renault 5, ωστόσο θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και ίσως με μια έκδοση van.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα σχέδια του R4 δείχνουν πως θα βασίζεται στο Renault 5 που είδαμε τον χειμώνα.

Το Renault 4 κλείνει 60 χρόνια φέτος

Η Renault έχει ανακοινώσει πως μέχρι το 2025 θα έχει παρουσιάσει 10 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα με τοΟ CEO της Renault Luca De Meo επιβεβαίωσε τον ερχομό του R4. Megane να είναι προ των πυλών. Το νέο Renault 4 διαθέτει το νέο λογότυπο της εταιρείας, είναι κάτι παραπάνω από όμορφο και σχεδιαστικά φέρνει περισσότερο σε μικρό SUV. Θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το Renault Zoe με την πλατφόρμα CMF-BEV να είναι η βάση του μοντέλου προκειμένου το κόστος να παραμείνει χαμηλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αναμένεται να είναι στους 135 ίππους, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα. Το R4 αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2021 προκειμένου να γιορτάσει τα 60 χρόνια του μοντέλου, ενώ η τιμή του είναι πιθανό να βρίσκεται στο επίπεδο των 23.000€. Το μοντέλο πάντως θα βγει στην παραγωγή το 2023 ή το 2024.

Σχέδιο του autoexpress.co.uk του νέου μοντέλου της Renault.

Και το λογότυπο του 4ever Renault 4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Dacia Duster γίνεται ακόμα καλύτερο

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Renault έκανε 765 χιλιόμετρα με μία φόρτιση

Το high-tech καμουφλάζ του νέου Renault Megane E-Tech

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης