Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η δημιουργία και κατασκευή ελληνικού αυτοκινήτου είναι ένα όνειρο που χιλιάδες συμπατριώτες μας θα ήθελαν να γίνει πράξη στη σύγχρονη εποχή. Το Pony, ένα όχημα με ιστορία και… παραγωγή, αποτελεί Με την αλλαγή στη νομοθεσία θα μπορεί ελληνική εταιρεία να πιστοποιεί ελληνικά αυτοκίνητα! τον διακαή πόθο των ανθρώπων της Namco, της εταιρείας που το δημιούργησε.

Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, η παραγωγή ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Το πρόβλημα της πιστοποίησης από ελληνική εταιρεία ήταν ένα από αυτά, το οποίο όμως λύθηκε προ ημερών ανοίγοντας το δρόμο για να αρχίσει, επιτέλους, να παίρνει σάρκα και οστά η δημιουργία του σύγχρονου Pony. Με αυτή την κίνηση, η Ελλάδα πλέον δεν υστερεί έναντι των ξένων και στην ουσία ανάβει το πράσινο φως για να μπορούν να παραχθούν ελληνικά αυτοκίνητα, και τα όποια έσοδα από τις πιστοποιήσεις να πηγαίνουν σε ελληνικούς και όχι ξένους φορείς.

Το Pony θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδοχές ανάλογα με τις ανάγκες του αγοραστή (στην φωτογραφία η τελευταία γενιά του Pony)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΦΕΚ και… τέλος στην ταλιαπωρία
Το πρόβλημα μέχρι πρότινος ήταν ότι, το ΕΣΥΠ (Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας) που είναι ο φορέας διαπίστευσης, δεν έδινε εδώ και πολλά χρόνια τη σχετική διαπίστευση στην ΕΒΕΤΑΜ, Η προσπάθεια έπιασε τόπο και πλέον περιμένουμε να δούμε τις ελληνικές προτ’άσεις στο χώρο του αυτοκινήτου… προκειμένου αυτή να μπορεί να πιστοποιεί αυτοκίνητα.  Συμπερασματικά, οι λόγοι που όλα αυτά τα χρόνια δεν γίνονταν πιστοποιήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα (παρά μόνο κάποιων μερών του αυτοκινήτου, πχ προφυλακτήρα, πόρτας κ.α.) ήταν ανεξήγητοι και αδικαιολόγητοι…

Η Namco είναι η εταιρεία που πρωτοστάτησε στο να αλλάξει η νομοθεσία, όπως και έγινε, λαμβάνοντας υπόψη το ΦΕΚ 1008Β (από 29/05/2015). Αξίζει να αναφέρουμε κα την προσπάθεια του τέως υπουργού ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος ήταν και από τους λίγους πολιτικούς που είχαν πάρει… ζεστά το θέμα, καθώς έχει δηλώσει πως πιστεύει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας. Ο ίδιος τον Σεπτέμβριο του 2014 συνέβαλε καθοριστικά στο να ξεπερασθούν πολλά εμπόδια και να μπορεί η ΕΒΕΤΑΜ να πιστοποιεί αυτοκίνητα.

Κι όμως υπήρξε πολιτικός... που προσπάθησε για να μπορεί ελληνική εταιρεία να πιστοποιεί ελληνικά αυτοκίνητα!

Περιμένοντας το χρονοδιάγραμμα
Χάρη στην συλλογική προσπάθεια που έγινε μπορεί σήμερα μία αυτοκινητοβιομηχανία να λαμβάνει πιστοποίηση και να λειτουργεί κανονικά στην Ελλάδα. Πλέον, απομένει να δούμε το χρονοδιάγραμμα της Namco για να μάθουμε το χρονικό ορίζοντα που θα λειτουργήσει το εργοστάσιο στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: H παρουσίαση του Pony στο πανεπιστήμιο του Harvard

Διαβάστε επίσης: Το πρωτότυπο SUV της Pony και διάφορες προτάσεις του ελληνικού αυτοκινήτου…

Διαβάστε επίσης: Μπήκαμε στο εργοστάσιο του θρυλικού PONY

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Pony

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης