Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτες τεχνολογίες που θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στα καθημερινά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι και το πλήρως αυτοματοποιημένο παρκάρισμα ακόμα και χωρίς τον οδηγό το οποίο έχει εξελίξει η BMW.

Τι άλλο θα δούμε στο μέλλον από την αυτοκινητοβιομηχανία!!!

Πρόκειται για το Remote Valet Parking Assistant που εξέλιξαν οι Γερμανοί και το οποίο συνδυάζει πληροφορίες από σαρωτές λέιζερ με το ψηφιακό τοπογραφικό σχέδιο ενός κτιρίου, για παράδειγμα ενός πολυώροφου γκαράζ. Αν ο οδηγός χρησιμοποιήσει το Smartwatch για να ενεργοποιήσει το Remote Valet Parking Assistant, το σύστημα θα κατευθύνει το όχημα ανεξάρτητα στα διάφορα επίπεδα, ενώ ο οδηγός έχει ήδη βγει από το αυτοκίνητο και πηγαίνει στο επαγγελματικό ραντεβού ή στο γραφείο του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μία εντολή μέσω... ρολογιού το αυτοκίνητο παρκάρει ή ξεπαρκάρει μόνο του...

Αναγνωρίζει τα πάντα
Το πλήρως αυτοματοποιημένο Remote Valet Parking Assistant αναγνωρίζει τα δομικά χαρακτηριστικά του χώρου στάθμευσης και αποφεύγει με αξιοπιστία τα όποια εμπόδια εμφανίζονται ξαφνικά – όπως τα λάθος παρκαρισμένα οχήματα. Μόλις το αυτοκίνητο  φτάσει στο χώρο στάθμευσης, το όχημα κλειδώνει μόνο του και περιμένει την κλήση από το ρολόι και τη σχετική φωνητική εντολή. Στη συνέχεια, το Remote Valet Parking Assistant υπολογίζει τον ακριβή χρόνο μέχρις ότου ο οδηγός φτάσει στο πάρκινγκ αυτοκινήτων και ξεκινά από μόνο του έτσι ώστε να φτάσει στην έξοδο ακριβώς την κατάλληλη ώρα.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στο ηλεκτρικό BMW i3 και σύντομα θα το δούμε να διατίθεται.

Τα συστήματα του αυτοκινήτου καταλαβαίνουν αν υπάρχουν αυτοκίνητα ή ακόμα και κολώνες!!!

Απίστευτο ακούγεται ένα αυτοκίνητο να παρκάρει χωρίς οδηγό!!!

 

 

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης