Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν ελαστικά για τα αυτοκίνητα δεν μένουν μόνο σε αυτή αλλά προχωρούν Απίστευτα πράγματα θα δούμε στο μέλλον που δεν βρίσκεται και πολύ μακριά… και στην εξέλιξη τους προκειμένου να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες. Η Goodyear παρουσιάζει προτάσεις που ίσως δούμε στο μέλλον όπως για παράδειγμα το ελαστικό με την ονομασία triple tube.

Το συγκεκριμένο μπορεί να αυξήσει αλλά και να μειώσει ενεργητικά την πίεση των αεροθαλάμων σε διαφορετικές θέσεις προσφέροντας ευελιξία αλλά και κορυφαία απόδοση. Το περίεργο με το πρωτότυπο ελαστικό αφορά ένα από τα βασικά υλικά κατασκευής του, καθώς είναι η τέφρα που δημιουργείται από την καύση φλοιού ρυζιού.

Τα ελαστικά του μέλλοντος δεν θα έχουν καμία σχέση με τα σημερινά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ρύζι στο… πυρίτιο!
Η τεχνολογία που αναπτύσσεται μετατρέπει τα υπολείμματα που απομένουν από τον καμένο φλοιό ρυζιού σε διοξείδιο του πυριτίου. Όταν αυτό προστίθεται στη σύσταση του πέλματος του ελαστικού, βοηθά στη μείωση της αντίστασης κύλισης.

Ήδη η Goodyear αναζητά την συνεργασία προκειμένου να παράγει το υλικό αυτό για να το χρησιμοποιήσει στην κατασκευή μελλοντικών ελαστικών της.


Για να δείτε τα σημερινά ελαστικά της Goodyear πατήστε
ΕΔΩ

Δείτε το video με το ελαστικό της Goodyear που φέρει την ονομασία Triple Tube…

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης