Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία ενώ η ιστορία που έχει είναι γνωστή σε όλο τον Απορία: Όταν μία τόσο μεγάλη εταιρεία χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις για το brand name της γιατί να μην επενδύσει στην Ελλαδα; κόσμο και ο σεβασμός δεδομένος.

Χώρες όπως η Ιαπωνία, που είναι και μία από τοις πλουσιότερες στον πλανήτη, αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως μία χώρα με τεράστια ιστορία και αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη με εταιρείες κολοσσούς που κάνουν χρήση ελληνικών ονομάτων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Toyota θεωρείται η Νο1 σε δυναμική στην Ιαπωνία και ακολουθεί η ιαπωνική ταχυδρομική εταιρεία. Στην 3η θέση βρίσκεται η Honda, στην 4η η Nissan και στην 5η θέση η εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δηλώσεις του προέδρου της ENPO Hellas Νίκου Διαμαντή ο οποίος εξηγεί από ποιες λέξεις πηγάζει το όνομα της ιαπωνικής εταιρείας…

Ο συνδυασμός λέξεων…
Η 6η θέση όμως είναι αυτή που έχει και… ελληνικό ενδιαφέρον και αφορά στην εταιρεία ENEOS, θυγατρική της JXE. Το όνομα ENEOS προέρχεται από την ελληνική διάλεκτο και συγκεκριμένα, το “EN” πηγάζει από τη λέξη ενέργεια και το “NEOS” από τη λέξη νέος.

Ένα στοιχείο άγνωστο στην χώρα μας αλλά με ιδιαίτερα μεγάλη σημασία που κάποτε θα πρέπει να το αντιληφθούμε ως… Έλληνες.

H εταιρεία λιπαντικών ENEOS θυγατρική της 6ης μεγαλύτερης εταιρείας στη Ιαπωνία έχει όνομα που προέρχεται από συνδυασμό δύο ελληνικών λέξεων...
Αυτή η φωτογραφία αποδεικνύει και την προέλευση της λέξης ENEOS...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης