Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό πως το Nissan GT-R δεν είναι ένα απλό Nissan. Εντυπωσιακό σε όψη, προκαλεί τα Οι αριθμοί στο συγκεκριμένο GT-R… κολάζουνβλέμματα ακόμα και των πλέον αδιάφορων και έχει τη δυνατότητα να.. κατατροπώνει  οτιδήποτε κινείται στο δρόμο αλλά και στην πίστα.

Επιδόσεις, στήσιμο, κρατήματα, αξιοπιστία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του ιαπωνικού μοντέλου το οποίο στην τελευταία του εκδοχή (model year 2017) το μοτέρ των 3.8 λίτρων αποδίδει 570 ίππους. Για κάποιους αυτά τα… άλογα φαντάζουν πολλά όμως υπάρχει και ένα άλλο κοινό που θέλει πολύ περισσότερα.

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το εκρηκτικό Nissan GT-R

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιδόσεις φωτιά
Σε αυτό το (περιορισμένο) κοινό ανήκει και ο Νίκος που έχει στην κατοχή του ένα GT-R του 2009 το οποίο αποδίδει 1.000 ίππους. Το συγκεκριμένο έχει δεχτεί πολλές βελτιώσεις για να μπορεί να βγάζει Πιάνει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα. Άντε γεια!τόση δύναμη στο δρόμο και αξιόπιστα ενώ το βάρος του έχει μειωθεί εξαιτίας της χρήσης ανθρακονημάτων σε διάφορα μέρη όπως καθίσματα, καπό κ.ά.  

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.5 δευτερόλεπτα, το 100-200 σε 3.6 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα! Τα λόγια για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι περιττά καθώς οι εικόνες μιλούν από μόνες του.

Λαστιχοφάγος... ο οδηγός του αυτοκινήτου!

Στις Σέρρες
Το συναντήσαμε στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του SpeedSector και όπως διαπιστώσαμε ο ιδιοκτήτης του έχει την ικανότητα να το… δαμάζει με περίσσια μαεστρία.

Το συγκεκριμένο GT-R αποδίδει 1.000 ίππους (φωτό: Γιάννης Κουσκούτης)
Και να θες να το δεις από μπροστά δεν... μπορείς! (φωτό: Γιάννης Κουσκούτης)
Όταν λέμε πως βάζει φωτιά στην άσφαλτο το εννοούμε! (φωτό: Γιάννης Κουσκούτης)
Μοτεράρα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης