Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποτε ήταν όνειρο και ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα καθαρόαιμο Jeep. Τα χρήματα ήταν αρκετά, τα κυβικά ακόμα περισσότερα, οπότε  κάθε μοντέλο της γκάμας ήταν και απαγορευτικό στο ευρύ κοινό που απλά το κοίταζε και το… λιγουρευόταν. Αρκετοί θα θυμούνται πως όταν έβλεπες στο δρόμο ένα Jeep σίγουρα δεν μπορούσε να το αποφύγεις… οπτικά!


Tο ολοκαίνουργιο Jeep Renegade…

Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης
Οι εποχές όμως άλλαξαν, οι τράπεζες άρχισαν να δίνουν δάνεια και το κράτος σταμάτησε να κυνηγά όλους αυτούς που ήθελαν να αποκτήσουν ένα επιβλητικό όχημα με κινητήρα άφθονων κυβικών. Σιγά, σιγά η αμερικάνικη εταιρεία κέρδιζε σημαντικό μερίδιο αγοράς καθώς το brand name που διαθέτει την καθιστά ως την πιο ποθητή μάρκα στην κατηγορία των 4×4. Καθαρόαιμο άλλωστε και με φοβερές δυνατότητες εκτός δρόμου.

Κοντά στο 2009 η δυνατότητα να αποκτήσει κανείς αυτοκίνητο με πολλά κυβικά πολλαπλασιάστηκε καθώς υπήρξε πτώση στην φορολογία και έτσι οι πωλήσεις της Jeep αυξήθηκαν κατακόρυφα. Ξαφνικά η εισαγωγική εταιρεία στη χώρα μας έφτασε να είναι η πρώτη σε πωλήσεις (ποσοστιαία) στην Ευρώπη και έτσι να χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης από το εργοστάσιο αλλά και προς τους πελάτες που έκαναν ουρές για να αποκτήσουν το θρυλικό Wrangler, Cherokee κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σίγουρα το αμερικάνικο όχημα δεν θα περάσει απαρατήρητο…

Φορολογία στα ύψη…
Λίγα χρόνια αργότερα η φορολογία άλλαξε και το κράτος άρχισε να κυνηγά (με το.. μαστίγιο θα μπορούσαμε να πούμε) τους ιδιοκτήτες που είχαν στην κατοχή τους αυτοκίνητα που εφοδιαζόντουσαν με μεγάλους, σε κυβισμό, κινητήρες. Οι πωλήσεις αυτή τη φορά κατρακύλησαν καθώς ένα αυτοκίνητο με κινητήρα 3.7 λίτρα (τέτοιο φοράει το παλιό Cherokee) δεν μπορούσε να σταθεί στην ελληνική αγορά.

Με κινητήρα 1.4 λίτρων!
Πλέον τα πράγματα αλλάζουν. Το νέο Cherokee εφοδιάζεται με κινητήρα 2.0 λίτρων ενώ πολλοί από εσάς θα διαβάσατε το σχετικό άρθρο στο zougla.gr (αν όχι διαβάστε το πατώντας ΕΔΩ) για να διαπιστώσετε ότι ακόμα και η Jeep βλέπει τα πράγματα με άλλο… μάτι. Το απίστευτο ίσως που μπορεί να ακούγεται και ονειρικό είναι η διάθεση του μικρού Jeep με την ονομασία Renegade. Το συγκεκριμένο θα είναι διαθέσιμο σε λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα και το ευχάριστο είναι πως θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα χωρητικότητας μόλις 1.4 λίτρων! Μπορεί στον περισσότερο κόσμο να ακούγεται τρελό (ειδικά για ένα αμερικάνικο αυτοκίνητο και μάλιστα Jeep) αλλά όπως φαίνεται η μάρκα άλλαξε και σαφώς η συνεργασία με το Fiat group έπαιξε και θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Στην Αθήνα το Renegade προπαραγωγής

Για όσους δεν το… πιστεύουν και σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ένα Jeep Renegade προπαραγωγής θα βρεθεί στην Ελλάδα και θα κάνει την εμφάνισή του σε δύο εκθέσεις της Αθήνας. Σίγουρα πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να… προβληματιστούν για το ποιο θα είναι το επόμενό τους αυτοκίνητο!!!

Περιμένουμε να το δούμε από κοντά και μαζί με εσάς να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας…


Καθαρόαιμο Jeep με τις χαρακτηριστικές 7 γρίλιες στη μάσκα…


Οι διαστάσεις του Renegade δεν θυμίζουν τα τερατώδη 4×4 της Αμερικής…


Jeep από 1.400 κ.εκ. Πού να το πεις;


Ποιότητα κατασκευής που θυμίζει ευρωπαικά αυτοκίνητα…


Λεπτομέρειες στο φινίρισμα…


Ο πίνακας οργάνων…


Ένα Jeep θα πρέπει να κινείται άνετα εκτός δρόμου..


Ο χώρος διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών…


Ο διακόπτης που αλλάζει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου… Επιπλέον θύρες USB και AUX…


Σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει να πωλείται στην Ελλάδα με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης