Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία στον κλάδο του αυτοκίνητου βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό το διαπιστώνουμε κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούργιο μοντέλο.

Εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα εμφανίζονται καινούργια πράγματα και σε κάνουν να αναρωτιέσαι μέχρι πού μπορεί να φτάσουν τεχνολογικά τα «εργοστάσια».

Τα μοντέλα της BMW (στη φωτό η υβριδική X1 xDrive25e) διαθέτουν εργοστασιακό λογισμικό που ενημερώνει τον ιδιοκτήτη ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το αυτοκίνητό του...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εργοστασιακό λογισμικό…

Ένα θέμα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αφορά στις κλοπές. Καθημερινά Σε όποιο σημείο του πλανήτη και να είναι ο ιδοκτήτης ξέρει πού βρίσκεται το όχημά του…ακούμε για αυτοκίνητα που έχουν χαθεί ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που και στο zougla.gr έχουμε αναρτήσει τέτοιου είδους θέματα βοηθώντας στην εύρεσή τους.

Με την τεχνολογία όμως να «τρέχει», είναι λογικό πως και γι’ αυτό το θέμα υπάρχει λύση. Για παράδειγμα στην μάρκα BMW υπάρχει η λειτουργία με την ονομασία Connected Drive που παρέχει πληροφορίες στο κινητό του ιδιοκτήτη για το όχημά του, ακόμα και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται. Επίσης η γερμανική μάρκα δίνει τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον λογισμικού προκειμένου ο ιδιοκτήτης να ελέγχει πολύ περισσότερα πράγματα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής πανελλήνιας παρουσίασης της υβριδικής BMW X1 οι άνθρωποι της BMW Hellas έκαναν γνωστό πως όλα τα μοντέλα της γκάμας διαθέτουν το σύστημα Connected Drive το οποίο εκτός από πληροφορίες για το όχημα σου δίνει και το ακριβές στίγμα για το πού βρίσκεται…

Μόνο από το κινητό τηλέφωνο

Έτσι λοιπόν, αν ο ιδιοκτήτης πέσει θύμα κλοπής, μόνο από το κινητό του τηλέφωνο θα μπορεί να ειδοποιήσει την αστυνομία και να βρει τη λύση στο πρόβλημα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι εργοστασιακό και παρέχεται από την BMW σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης