Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η εποχή που θα οχήματα θα κινούνται ακόμα και μόνα τους πλησιάζει ή καλύτερα έφτασε. Η Mercedes το κατάφερε πριν από λίγους μήνες με το πρωτότυπο επιβατικό F150 και πλέον κατάφερε να κάνει το ίδιο και με φορτηγό το οποίο κινήθηκε σε δημόσιο δρόμο!

Συγκεκριμένα το «Freightliner Inspiration Truck» με το σύστημα Highway Pilot έγινε το πρώτο φορτηγό Έτσι όπως ρέχει η τεχνολογία σε λίγα χρόνια δεν θα οδηγούμε εμείς τα αυτοκίνητα αλλά θα πηγαίνουν μόνα τους! στον κόσμο με άδεια για χρήση σε οδικό δίκτυο στην Πολιτεία της Νεβάδα στέλνοντας το μήνυμα πως το μέλλον είναι ήδη το παρόν! Το πρώτο ταξίδι του λεγόμενου «Freightliner Inspiration Truck», πραγματοποιήθηκε στην «U.S. highway 15» των Η.Π.Α., στο Λας Βέγκας και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η αρχή έγινε από το Λας Βέγκας
Η παγκόσμια πρεμιέρα του εν λόγω φορτηγού πραγματοποιήθηκε κοντά στο Λας Βέγκας, σε εκπροσώπους του Τύπου, της κυβέρνησης καθώς και των επιχειρήσεων. Στην Αμερική τα φορτηγά είναι το σημαντικότερο μέσο μεταφοράς με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό το 2012 όπου μετέφεραν περίπου το 70% των φορτίων στις με συνολικά 9,4 δισεκατομμύρια τόνους φορτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αναμένεται να τριπλασιασθούν έως το 2050 και τα αυτόνομα φορτηγά μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την αύξηση εναρμονίζοντας οικονομικές με περιβαλλοντικές ανάγκες.

 

Δείτε τι κάνει το αυτόνομο φορτηγό και δε θα το… πιστεύετε! 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης