Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


Μετά από… μήνες αναμονής και αγωνίας σχετικά με την τύχη του ράλι Ακρόπολις, η Γενική Γραμματεία αθλητισμού έβαλε ένα τέλος στις όποιες φήμες υπήρχαν, κάνοντας γνωστό μέσω του «Διαύγεια», ότι θα δώσει το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη αναγκών του εθνικού μας αγώνα. Την είδηση είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες το zougla.gr το οποίο έπεσε… μέσα, προσφέροντας μέγιστη ικανοποίηση στους χιλιάδες φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε καθοριστικής σημασίας καθώς διατήρησε τις ελπίδες που έχει η Ελλάδα για παραμονή στον παγκόσμιο χάρτη του Motorsport κάτι που κάνει τα τελευταία 60 χρόνια. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αποφάσεις των υπευθύνων που είδαν το θέμα ως Εθνικό και κατάλαβαν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει το ράλι Ακρόπολις στα πρωταθλήματα της FIA.

H απόφαση της Πολιτείας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι καθοριστικής σημασίας για να υπάρχει στο μέλλον (και το 2015) το ράλι Ακρόπολις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετική ανταπόκριση από το εξωτερικό
Αν και καθυστερημένα, η χρονική περίοδος που πάρθηκε η απόφαση είναι πολύ σημαντική διότι σε λίγα 24ωρα θα ανακοινωθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) το πρόγραμμα (καθυστερημένο) των αγώνων του ERC (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι). Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, τα στελέχη της Eurosport Events εισέπραξαν πολύ θετικά την κίνηση του Υπουργείου και την ώρα που δεν υπολόγιζαν το Ακρόπολις για το 2015, πλέον σκέπτονται σοβαρά να το εντάξουν και πάλι στο σχετικό ημερολόγιο, κάτι που θα μάθουμε πολύ σύντομα.

Οι δηλώσεις του κ. Ανδριανού
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό ο οποίος ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις γύρω από τον αγώνα αλλά και το μέλλον του. Επίσης αναφέρθηκε και στην διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει προκειμένου να μπορεί η Πολιτεία να συνεχίζει να στηρίζει αυτό το τόσο μεγάλο γεγονός όποτε διεξάγεται:

Η απόφαση αυτή σώζει τον Εθνικό μας αγώνα «Το Ράλι Ακρόπολις είναι ένας σημαντικός και καταξιωμένος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού με διεθνή ακτινοβολία. Είναι ταυτόχρονα μια εξαιρετική δυνατότητα για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε ένα ειδικό κοινό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η διασφάλιση της δυνατότητας διοργάνωσής του είναι ένας στόχος προτεραιότητας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζει το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, με πλήρη διαφάνεια και απόλυτη προσήλωση στην νομιμότητα. Η αρμόδια Ομοσπονδία, όπως και οι υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες, επιχορηγείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και βεβαίως θα ελεγχθεί για την διαχείριση της στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργείται πλέον στο σύνολο των Ομοσπονδιών.
Βούλησή μας είναι να συνεχίσει το Ράλι Ακρόπολις να διοργανώνεται στην Ελλάδα, και μάλιστα να ενταχθεί ξανά όσο το δυνατόν συντομότερα στο καλεντάρι του WRC».

O κ. Ανδριανός ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις σχετικά με το παρόν και το μέλλον του ράλι Ακρόπολις (φωτό: intime)

Πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει
Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία και δίνουν μία ξεκάθαρη εικόνα για το πως αντιμετωπίζει η Πολιτεία τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Αυτό που μένει είναι να μάθουμε και να δούμε τις κινήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου ο αγώνας να συνεχίσει να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης