Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Την ώρα που αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα, γιατί δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητα, γιατί, γιατί, κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις που για εμάς θα μπορούσαμε να Στην Ελλάδα γίνεται μία… πανευρωπαική παρουσίαση το χρόνο! πούμε πως θα ήταν βούτυρο στο ψωμί μας.

Αναφέρομαι στον τουρισμό και στις δημοσιογραφικές αποστολές για παρουσιάσεις αυτοκινήτων που διεξάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβακία κ.ά. Αυτές είναι οι κύριες χώρες που επιλέγουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να διοργανώσουν πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις νέων μοντέλων. Κατά εκατοντάδες λοιπόν, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα για να οδηγήσουν πρώτοι (όπως λέμε) τα νέα αυτοκίνητα.

Η παρουσίαση της νέας γενιάς Opel Astra θα γίνει στην Σλοβακία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μπούμε στο χάρτη
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε σε αυτό τον «χάρτη», με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θυμόμαστε βέβαια την μεγαλύτερη συγκέντρωση στελεχών VW (πάνω από 20.000 άτομα) που έγινε πέρυσι στην Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές για να μας επιλέγουν τα «εργοστάσια» Πελοπόννησο αλλά αυτό και μόνο δεν φτάνει. Είναι αδιανόητο να παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα νέα μοντέλα και σχεδόν κανένα από αυτά να μην παρουσιάζεται στην πανέμορφη Ελλάδα… Γιατί άραγε.

Η απάντηση είναι απλή και αφορά τις παροχές και τις τιμές που παρέχουμε σαν χώρα σε όλα τα επίπεδα. Διάθεση σίγουρα υπάρχει αλλά θα πρέπει επιτέλους και από την πλευρά της Πολιτείας να καταλάβουν οι υπεύθυνοι πως και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να είμαστε κερδισμένοι ακόμα και από το αυτοκίνητο.  Βέβαια το να πείσεις τους υπευθύνους πως «το νιάου νιάου» δεν είναι ελέφαντας που μαθαίνει ξένες γλώσσες στην Ελλάδα, είναι δύσκολο.

Αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται και το ανανεωμένο Kia GT στην Σλοβακία...

Θέλει προσπάθεια από όλους
Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια πρέπει να γίνει, ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) πρέπει να αναλάβει ρόλο, από την πλευρά τους οι εισαγωγικές να το προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο και φυσικά οι καρεκλοκένταυροι του Κράτους να σκέφτονται και να πράττουν χωρίς να… φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες.

Είναι αδιανόητο τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε άλλες δύο πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις στην Σλοβακία, για τα Kia GT και Opel Astra… Σίγουρα κάτι καλύτερο κάνουν οι Σλοβάκοι, αλλά μήπως θα πρέπει και εμείς να ξυπνήσουμε για να κάνουμε και εμείς κάτι που θα προσελκύσει τα μεγάλα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων έστω και έμμεσα;

 

Διαβάστε επίσης: Η VW βουλιάζει… καθημερινά την Πελοπόννησο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης