Το 2017 είχαμε δει για πρώτη φορά τη μαγευτική Dallara Stradale, ένα εκπληκτικό supercar με έμφαση στηνΗ εξάτμιση βγαίνει στο κέντρο του πίσω μέρους, πάνω από τον διαχύτη. οδική συμπεριφορά. Δεν ήταν τόσο ισχυρό σε ιπποδύναμη, ωστόσο το χαμηλό του βάρος σε συνδυασμό με το απίθανο πλαίσιο το έκανε να στρίβει σαν μονοθέσιο Formula 1.

Η Dallara αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών ενός πειραματικού της μοντέλου το οποίο ονομάζει Extreme Stradale EXP. Πρόκειται για το γνωστό μας Stradale, το οποίο όμως είναι προορισμένο για χρήση πίστας με διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο στο πίσω μέρος και στους εμπρός τροχούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η έκδοση δρόμου της Dallara Stradale.

Κινητήρας EcoBoost της Ford με 400 ίππους

Ο κινητήρας του Stradale είναι ο γνωστός 2.3 λίτρων EcoBoost της Ford, ο οποίος αποδίδει περίπου 400 Η Dallara είναι διάσημη για την κατασκευή πλαισίων σε μονοθέσια με συμμετοχές και στη Formula 1.ίππους. Το βάρος των μόλις 860 κιλών χαρίζει δυνατές επιταχύνσεις στο μοντέλο με τα πρώτα 100Km/h να έρχονται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Στην ειδική αυτή έκδοση το αυτοκίνητο είναι ακόμα πιο γρήγορο, ιδιαίτερα στις στροφές, καθώς το πακέτο αεροδυναμικών χαρίζει κάθετη δύναμη 1.224 κιλών και στις στροφές μπορεί να αναπτύξει 2,7g δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελαστικά που χρησιμοποιεί το Extreme είναι slick, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για χρήση πίστας, ενώ διαθέτει μεγάλες γρίλιες στους εμπρός τροχούς για καλύτερη ψύξη των φρένων. Το συγκεκριμένο πειραματικό Dallara δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα πουληθεί, ωστόσο η στάνταρ έκδοση του μοντέλου αγγίζει τα 165.000€.

Το βίντεο των δοκιμών της Dallara στη Monza:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ferrari F8 Tributo μέσα από τα μάτια της Touring Superleggera

To hypercar της Czinger ξεπερνάει τα 450km/h!

Η McLaren έβαλε παρμπρίζ στο εξωτικό supercar της

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης