Με ενέργεια πληρώνουν το ρόφημά τους οι πελάτες του πρωτοποριακού Electric Café, που δημιούργησε η Nissan στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η πρωτότυπη αυτή καφετέρια κατασκευάστηκε με αφορμή την επίτευξη 3 δισεκατομμυρίων «ηλεκτροκίνητων» χιλιομέτρων από ιδιοκτήτες του Leaf. Στο cafe, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία αιχμής και να παράγουν τη δική τους ενέργεια. Στη συνέχεια, η παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται ως αντίτιμο για να πληρώσουν αγαθά και υπηρεσίες, βιώνοντας με αυτό τον τρόπο έναν διαφορετικό, «ηλεκτρικό» τρόπο ζωής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμβολική πληρωμή ενός φλιτζανιού καφέ με ενέργεια ήταν διαθέσιμη για το κοινό για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα του οράματος της Nissan για την έξυπνη κινητικότητα (Intelligent Mobility). Το cafe διαθέτει μια σειρά από νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας xStorage Home, που αναπτύχθηκε από την παγκόσμια εταιρία διαχείρισης ενέργειας, Eaton. Αποτελούμενο από μπαταρίες ηλεκτροκίνητων μοντέλων, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερο έλεγχο για το πώς και πότε χρησιμοποιούν την ενέργεια στα σπίτια τους. Μάλιστα, ήδη οι καταναλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Νορβηγία και Γαλλία μπορούν να το παραγγείλουν.

Επίσης, στο cafe, οι θαμώνες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος ενός διαδρόμου που λειτουργεί με ηλεκτρο-μαγνητική επαγωγή  για την παραγωγή ενέργειας, αλλά και να δοκιμάσουν το photo-pod, όπου πηδώντας πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα πάνελ, παράγουν αρκετή ενέργεια για να βγάλουν μια φωτογραφία. Τέλος, διαθέτει το σύστημα καθισμάτων μπαρ WeWatt, όπου οι καθήμενοι μπορούν να περιστραφούν γύρω από τον εαυτό τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα απόθεμα ενέργειας, ικανό να τους «ανταμείψει» με ένα ποτό της επιλογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης