Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του χρόνου ή αν το προτιμάτε η τελευταία ημέρα της… δεκαετίας. Από αύριο Δέκα χρόνια με κορυφαία θεματολογία που διαβάσατε μόνο στο zougla.grμπαίνουμε στο 2020 και είπαμε να θυμηθούμε τι πράγματα κάναμε τα τελευταία δέκα χρόνια και ήταν αυτά που ξεχώρισαν. Και όταν λέμε πράγματα εννοούμε ρεπορτάζ που ξεχώρισαν για την μοναδικότητά, για την απήχησή και τον τρόπο που τα παρουσιάσαμε.

Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε χιλιάδες άρθρα αλλά επιβάλλεται για να δούμε πού βαδίζουμε και αν αυτά που καταγράψαμε ήταν δημοσιεύματα που συζητήθηκαν στον κλάδο αλλά έξω από αυτόν. Επιλέξαμε άρθρα που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, άρθρα που γράφτηκαν για πρώτη φορά, πράγματα που κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε με πολύ πάθος και ζήλο.

Όλοι μπορούμε να κάνουμε μία καλή πράξη και να νιώσουμε καλύτερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Χώρος συνάντησης και τρόπος ζωής…

Το AutoMoto δεν είναι απλά μία ακόμα ενότητα στην κορυφαία ενημερωτική ιστοσελίδα zougla.gr. Είναι ένας Όταν κάνεις σωστά το ρεπορτάζ πάντα θα βγει ξεχωριστό και κορυφαίο…χώρος… συνάντησης φίλων της αυτοκίνησης και της μοτοσυκλέτας που καθημερινά δίνουν το δικό τους ραντεβού για να ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στην… πιάτσα.

Τα ρεπορτάζ μιλούν από μόνα τους, το ίδιο και η απήχηση που έχει στον κόσμο. Και κατά μία έννοια είναι λογικό γιατί όταν σου δίνεται η ευκαιρία να αποτυπώσεις αυτό που έχεις μάθει χωρίς διαπλοκές, δωροδοκίες και φιλίες είναι σίγουρο πως θα το κάνεις πολύ καλά και θα το αναγνωρίσει και ο κόσμος.

Βασίλης Σαρημπαλίδης, Λουκάς Παπαλάμπρος, Νίκος Βιτσιλάκης και Νίκος Τσαμάνδουρας τρέχουν… καθημερινά για την σωστή ενημέρωση και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

H ομάδα του AutoMoto by zougla.gr. Πάνω: Βασίλης Σαρημπαλίδης (αριστερά) και Λουκάς Παπαλάμπρος και κάτω, Νίκος Βιτσιλάκης (αριστερά) και Νίκος Τσαμάνδουρας

 

Τα θέματα που ξεχωρίσαμε

Αναζητώντας την αρθρογραφία της δεκαετίας κάναμε τον δικό μας απολογισμό και ξεχωρίσαμε τη θεματολογία που έκανε πραγματικά θραύση, συγκίνησε και έστειλε το μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο…

 

 

Χρονολογία: 2011
Ρεπορτάζ με το λεηλατημένο κτήριο της Renault – MAVA

Για πρώτη φορά μετά το οριστικό κλείσιμο της εισαγωγικής εταιρείας Renault – Mava στην Ελλάδα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσω του zougla.gr, εικόνες καταστροφής από το ιστορικό κτήριο στη Φιλαδέλφεια. Κάποτε που σε αυτό το κτήριο κατασκευαζόντουσαν οχήματα, όχι μόνο δεν υπάρχει ζωή αλλά είναι όλα σπασμένα, διαλυμένα και αρχεία δεκαετιών βρίσκονται διασκορπισμένα παντού…

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ
 

To ρεπορτάζ με το λεηλατημένο κτήριο της Mava είχε κάνει αίσθηση...

 

———————————————————————————————————————–

Χρονολογία: 2012
Επισκευή ασθενοφόρου Πάτμου με δική μας παρέμβαση

Μια καλή πράξη μπορεί να σε γεμίσει ικανοποίηση και να σου δείξει πως τελικά στη ζωή δεν γυρίζουν όλα γύρω από τα χρήματα. Η επισκευή του μοναδικού ασθενοφόρου της Πάτμου το 2012 ήταν μία κίνηση που κάναμε στο zougla.gr καθώς μετατρέψαμε ένα… ερείπιο σε κανονικό αυτοκίνητο με σκοπό να μεταφέρονται οι ασθενείς με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Μία σημαντική στιγμή ανθρωπιάς για εμάς που μπορέσαμε να βρούμε λύση, με την βοήθεια του Στήβεν Σίρτη από την Kosmocar, στο τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε στην μικρή κοινότητα της Πάτμου…

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ
 

Το ασθενοφόρο της Πάτμου. Μπορείτε να δείτε πως το παραλάβαμε και πως το επιστρέψαμε...

 

Χρονολογία: 2014
Έπαινος για το κορυφαίο άρθρο στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής δημοσιογραφίας βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), έρευνα – άρθρο που αφορούσε σε θεματολογία αυτοκινήτου – μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η επιτροπή των 9 κορυφαίων δημοσιογράφων της Ελλάδας βράβευσε την έρευνα του Βασίλη Σαρημπαλίδη για το Ράλι Ακρόπολις και του παρέδωσε Έπαινο για το δημοσίευμα ” Αποκάλυψη για το ράλι Ακρόπολις”. Το δημοσίευμα ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 10 Οκτωβρίου 2014.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Η βράβευση με Έπαινο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές καθώς κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν για αρθρογραφία που αφορά στο αυτοκίνητο

———————————————————————————————————————–

Χρονολογία: 2015
Δημιουργία της στήλης «Τα Νέα της Πιάτσας»

Στις 30 Μαρτίου 2015 ανεβαίνει στον διαδικτυακό αέρα του zougla.gr η στήλη “Τα Νέα της Πιάτσας”. Σκοπός είναι η ενημέρωση του κόσμου από το κλάδο του αυτοκινήτου (κυρίως), με θέματα που αφορούν σε αυτόν και δεν τα μαθαίνουμε. Στην αρχή πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως μία τέτοια στήλη δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Αποδεδειγμένα όμως και πολύ σύντομα την αγκάλισαν δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες που ήθελαν και θέλουν να μαθαίνουν πράγματα που δεν θα τα διαβάσουν πουθενά. Πολλές φορές η εβδομαδιαία επισκεψιμότητα έφτασε και τις 50.000 θεάσεις, νούμερο απίστευτα υψηλό για τέτοιου είδους στήλη, με το μέσο όρο των αναγνωστών να κυμαίνεται μεταξύ 25.000-30.000 την εβδομάδα.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο από τα Νέα της Πιάτσας Νο1 πατώντας ΕΔΩ
 

Τα Νέα της Πιάτσας που έχουν γίνει πλέον συνήθεια άλλαξαν τον τρόπο ενημέρωσης στον κλάδο του αυτοκινήτου

 

———————————————————————————————————————–

Χρονολογία: 2015
Οδηγούμε το πρωτότυπο ελληνικό PONY

Tο zougla.gr είναι το πρώτο Μέσο που του δίνεται η δυνατότητα να οδηγήσει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο Pony το οποίο έχει κατασκευάσει η Namco στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το μοντέλο που θα φτιαχνόταν κυρίως για εξαγωγές και σε τρίτες χώρες αλλά όπως αποδείχτηκε στο μέλλον, το όραμα της εταιρείας δεν πήρε σάρκα και οστά (τουλάχιστον μέχρι σήμερα).

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Το πρωτότυπο PONY που ίσως να είχε κυκλοφορήσει αν υπήρχε Κρατική βούληση...

———————————————————————————————————————–

 

Χρονολογία: 2015
Παγκόσμια αποκλειστικότητα η μετάδοση Ράλι Ακρόπολις

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις, από το 1951 που ξεκίνησε η συγκεκριμένη διοργάνωση (ως ράλι ΕΛΠΑ τότε), ένα διαδικτυακό Mέσο μεταδίδει ζωντανά την εκκίνηση του Εθνικού μας αγώνα. Το zougla.gr ήταν και παραμένει το μοναδικό Μέσο που πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Eurosport για να μεταδώσει την εκκίνηση όπως και δύο ειδικές διαδρομές σε live streaming.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ
 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαδικτυακό Μέσο μετέδωσε ζωντανά σε τηλεοπτικά πρότυπα την εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις. (στη φωτό από αριστερά: Βασίλης Σαρημπαλίδης, Παναγιώτης Καρούζος, Σωκράτης Τσολακίδης και Μάνος Ράλλης)

 

———————————————————————————————————————–

Χρονολογία: 2017
Το πρώτο ΑμεΑ που συμμετέχει σε αγώνα καρτ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ΑμεΑ τρέχει σε επίσημο αγώνα καρτ της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού! Πρόκειται για τον Τάκη Παρασκευόπουλο ο οποίος βρισκόταν 19 χρόνια σε αναπηρικό καρότσι έπειτα από ατύχημα που είχε με μοτοσυκλέτα. Ο ίδιος έκανε καρτ αλλά δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε αγώνα εξαιτίας της νομοθεσίας. Έπειτα από παρέμβαση του zougla.gr με σχετικό ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδο τον Μάιο του 2016, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!
   
Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ
 

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος ΑμεΑ που συμμετείχε σε επίσημο αγώνα καρτ στην Ελλάδα

———————————————————————————————————————–

Χρονολογία: 2018
Ρεπορτάζ με πλοίο που μεταφέρει χιλιάδες αυτοκίνητα

Εικόνες από πλοίο που μεταφέρει χιλιάδες αυτοκίνητα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα. Μπαίνουμε σε ένα που έχει δέσει στο λιμάνι του Πειραιά και… χανόμαστε στα αμπάρια του. Ανάμεσα στα χιλιάδες αυτοκίνητα αναζητούμε ένα και μοναδικό που έχει έρθει στη χώρα μας για λόγους επίδειξης (Kia Stinger). Τα πλάνα που καταγράφουμε είναι εντυπωσιακά και το ρεπορτάζ που κάνουμε σπάει τα ρεκόρ… αναγνωσιμότητας.  

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ
 

Οι εικόνες από το εσωτερικό ενός πλοίου που μεταφέρει χιλιάδες αυτοκίνητα είναι εντυπωσιακές...

———————————————————————————————————————–

 

Χρονολογία: 2019
Jet Tour Greece: Αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα

Αυτή τη φορά κάνουμε κάτι επίσης πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Με ένα Jet Ski και δύο συνοδευτικά σκάφη ταξιδεύουμε στις Κυκλάδες και ανακαλύπτουμε θεματολογία που αφορά σε αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, στη Σύρο βρίσκουμε το ηλεκτρικό Enfield E8000, στη Μύκονο το Buggie της RCH Automotive και στη Σαντορίνη το RCH cabrio…

Ταξιδέψαμε με Jet Ski στις Κυκλάδες και προσεγγίσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο θέματα που αφορούν σε αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα...

 

———————————————————————————————————————–

Χρονολογία: 2019
Γνήσιο μονοθέσιο F1 στην Ελλάδα

Ένα γνήσιο μονοθέσιο της Formula 1 κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα και το… βρίσκουμε πριν καν αποκαλυφτεί. Πρόκειται για τη Minardi με την οποία είχε συμμετάσχει σε αγώνες της Formula 1 ο Jos Verstappen, πατέρας του Max Verstappen. Το συγκεκριμένο το έφερε στη Ελλάδα η εταιρεία Seajets και το τοποθέτησε στο σαλόνι του Word Champion Jet, ένα σκάφος που και αυτό έχει τη δική του ιστορία καθώς έχει καταφέρει να γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το ταχύτερο επιβατικό ταχύπλοο στον κόσμο.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ
 

Ήμασταν εκεί όταν ένα γνήσιο μονοθέσιο της Formula 1 ήρθε στην Ελλάδα για να τοποθετηθεί στο ταχύτερο ταχύπλοο πλοίο το οποίο έχει καταφέρει να γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το ταχύτερο του κόσμου!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης