Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

       


Οι ελληνικές ομάδες είναι έτοιμες να  ξεπεράσουν για ακόμη μία φορά τον εαυτό τους…Περισσότερες από 160 ομάδες φοιτητών από 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον 34ο ευρωπαϊκό μαραθώνιο οικονομίας της Shell, ο οποίος επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρίτη συνεχή χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου στο Queen Elizabeth Olympic Park του Λονδίνου.

Όλες οι ομάδες εργάζονται πυρετωδώς για να προλάβουν την ‘’εκκίνηση’’ που θα δοθεί στις 5 Ιουλίου

Πρόκληση

Βασική πρόκληση του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων, για να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μιας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους.

Στόχος η κατασκευή οχημάτων που θα χρειάζονται για την κίνησή τους το λιγότερο δυνατό καύσιμο/κιλοβατώρα

Οι συμμετέχοντες

Η Ελλάδα θα πάρει συμμετοχή για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη φορά διεκδικώντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Την εκπροσώπησή της θα αποτελέσουν τα ακόλουθα ιδρύματα:

Πολυτεχνείο Κρήτης

Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης: Πέρυσι κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen), διανύοντας 138χλμ/m3, ενώ απέσπασε και το βραβείο ασφάλειας οχήματος για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης


ΑΕΙ Πειραιά


Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.:  Πέρυσι στην κατηγορία Prototype (Battery Electric) κέρδισε την  9η θέση, διανύοντας 412 χλμ./kWh καθώς και το βραβείο σχεδιασμού οχήματος.

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Πέρυσι διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Battery Electric) και κατέλαβε την 25η θέση αγγίζοντας τα 225 km/kWh.

 
Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης