Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πριν από λίγους μήνες η Jaguar XE SV Project 8 είχε σπάσει τα χρονόμετρα στην πίστα του Nürburgring και Μετά το ρεκόρ στο Nürburgring η XE SV Project 8 δοκιμάζεται στην πίστα του Portimao… με χρόνο 7:21.23 κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του γρηγορότερου τετράθυρου sedan παραγωγής ούσα σχεδόν 11 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, που μέχρι τότε κατείχε το στέμμα της «Πράσινης Κόλασης».
 

Βέβαια, μια άμεση σύγκριση ανάμεσα στα δύο μοντέλα θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως «άδικη», αφού η XE SV Project 8 αποτελεί ένα ειδικό αυτοκίνητο, καθώς η παραγωγή θα περιοριστεί σε 300 μονάδες.

Δείτε και… ακούστε παρακάτω την Jaguar XE SV Project 8 να γυρίζει σε fast forward την απαιτητική πίστα του Portimao

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Καταιγιστικές επιδόσεις…

Αυτήν τη φορά η Jaguar φαίνεται πως δείχνει αποφασισμένη να πείσει για τις καταιγιστικές επιδόσεις του μοντέλου της. Έτσι λοιπόν πήγε την XE SV Project 8 στην πίστα του Portimao, στην Πορτογαλία και

Λέτε η Jaguar να κυνηγά κανένα νέο ρεκόρ; ανέβασε ένα video στο επίσημο κανάλι της, όπου τη βλέπουμε να κινείται στο όριο…

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εξελιχθεί από το τμήμα SVO της Jaguar – Land Rover και κάτω από το καπό βρίσκεται ο 5λιτρος V8 κινητήρας που με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή (το εθιστικό στρίγκλισμα του οποίου κυριαρχεί σε όλο το video) αποδίδει 600 άλογα και 700 Nm ροπής χαρίζοντάς της επιδόσεις της τάξεως των 3,4 δευτ. για τα 100 χλμ./ώρα και των 320 χλμ./ώρα τελικής.


Για να δείτε την γκάμα των μοντέλων της Jaguar πατήστε
ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης