Έχουν γεμίσει οι εταιρίες αυτοκινήτου με νέα μοντέλα SUV και ηλεκτρικά και έχουμε ξεχάσει την Η Lotus ανήκει στον κινεζικό κολοσσό Geely.πραγματική ουσία των τεσσάρων τροχών που είναι η απόλαυση της οδήγησης. Ευτυχώς, υπάρχει η Lotus να μας θυμίσει ότι υπάρχουν ακόμα εξωτικά αυτοκίνητα επιδόσεων με θερμικούς κινητήρες έτοιμα να μας εντυπωσιάσουν με τις επιδόσεις και τον σχεδιασμό τους.

Η Lotus για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια μας παρουσιάζει το πρώτο της μοντέλο, την Emira η οποία έρχεται να αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora. Είχαμε δει το συγκεκριμένο μοντέλο πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο τώρα έχουμε τα πλήρη τεχνικά του χαρακτηριστικά, τουλάχιστον για την First Edition όπως αναφέρει η Lotus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Emira είναι το πρώτο μοντέλο της Lotus με θερμικό κινητήρα από το 2008!

Κινητήρας Toyota με κωδική ονομασία 2GR-FE!

Η Emira V6 First Edition είναι εξοπλισμένη με έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων ο οποίος προέρχεται από την Το 2022 η Lotus θα παρουσιάσει ακόμα μια έκδοση με τετρακύλινδρο κινητήρα τούρμπο της Mercedes-AMG.Toyota. Με τη βοήθεια τούρμπο η απόδοση φτάνει τους 400 ίππους με τη ροπή να εκτοξεύεται στα 420Nm. Στην έκδοση μάλιστα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων η ροπή ανεβαίνει στα 430Nm. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 290Km/h.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Emira First Edition προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και δαγκάνες στα φρένα με το λογότυπο της Lotus, ενώ υπάρχει σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών στον στάνταρ εξοπλισμό. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά, ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πακέτο αναρτήσεων Sport και Tour τα οποία συνοδεύονται με τα αντίστοιχα ελαστικά, ενώ είναι εξοπλισμένο με πολλά βοηθήματα οδήγησης αν επιλέξει ο οδηγός το Convenience Pack. Η τιμή του Emira First Edition είναι λίγο πάνω από τις 97.000€.

Το βίντεο παρουσίασης της Lotus Emira.

 

Πίνακας οργάνων βγαλμένος από παιχνίδι στο Playstation!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση από τη Lotus με τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Η πανέμορφη Lotus Emira φοράει το καλύτερο ελαστικό της Goodyear

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης