Στο πλαίσιο της προώθησης της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Nissan και Uber υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη της διάθεσης 2.000 ηλεκτροκίνητων Leaf.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οχήματα θα διατεθούν στους οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber ως μέρος του σχεδίου «Clean Air Plan». Η ιαπωνική φίρμα θα υποστηρίξει την Uber με ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα EV, μια ειδική τιμή αγοράς, καθώς και με μια στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση της οδήγησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Εφαρμόζοντας το «Clean Air Plan» από τον Ιανουάριο  του 2019, η Uber στοχεύει στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βοηθώντας τους οδηγούς να αντικαταστήσουν το όχημά τους με ένα ηλεκτρικό,  μέσω της εισαγωγής ενός τέλους καθαρού αέρα ύψους 15 πενών ανά μίλι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέλος καθαρού αέρα χρησιμοποιείται για να υποστηρίζει το κόστος χρήσης του οχήματος, με τους οδηγούς να εξοικονομούν κατά μέσο όρο 4.500 στερλίνες.

Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου, καταγράφηκαν 900.000 δρομολόγια της υπηρεσίας, σημειώνοντας αύξηση 350%. Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στη βρετανική πρωτεύουσα, η Transport for London έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης, ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Westminster έχει εγκαταστήσει άλλους 375 δημόσιους φορτιστές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης