Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρκα SsangYong είναι γνωστή στην ελληνική αγορά κυρίως για το Rexton το οποίο απέκτησαν αρκετοί οδηγοί. Η γκάμα της περιλαμβάνει κυρίως οχήματα ελευθέρου χρόνου, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικά μερίδια, κυρίως λόγω της σχεδιαστικής αντίληψης που θυμίζει Νέο… ξεκίνημα θα κάνει η SsangYong στην Ελλάδα έχοντας ως όπλο της το νέο Tivoli ασιατικές χώρες.

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και μία νέα SsangΥong ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά και φυσικά στην ελληνική. Είναι κάτι που είχαμε γράψει από τα μέσα Ιανουαρίου στο zougla.gr και έρχεται να επιβεβαιωθεί με την δραστηριότητα της ελληνική εισαγωγικής εταιρείας. Η τελευταία ήδη σχεδιάζει τον τρόπο ανάπτυξης και επαναλανσαρίσματος της μάρκας στην Ελλάδα και αυτό θα το πετύχει με το νέο της μοντέλο που ακούει στο όνομα Tivoli (τίβολι) και το έχει πάρει από μία πόλη της Ιταλίας. Το συγκεκριμένο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο και τον Μάιο υπολογίζεται πως θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της Ευρώπης.

Πάρτε μία γεύση από το νέο Τivoli που έρχεται σύντομα στην Ελλάδα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κινητήρα 1.600 κ.εκ.
Η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που θα το εισάγει αρχικά με μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.6 λίτρων και 126 ίππους και τον ερχόμενο Ιούλιου με τον κινητήρα diesel 1.6 με τους 115 ίππους. Σχεδιαστικά και όπως μπορείτε να δείτε, το Tivoli αλλάζει τελείως την φιλοσοφία της μάρκας και γίνεται πλέον πιο ευρωπαϊκή. Ωστόσο εκεί που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στην τιμή του νέου μοντέλου το οποίο είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους υποψήφιους αγοραστές.

Τιμή… πρόκληση
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η αρχική τιμή ενδέχεται να είναι ακόμα και κάτω από 15.000 ευρώ, κάτι που θα οριστικοποιηθεί σε 1 με 1.5 περίπου μήνα. Με τέτοια τιμή και με την ανάπτυξη που παρουσιάζει η κατηγορία των μικρών SUV- Crossover οχημάτων είναι σίγουρο πως η μάρκα SsangYong θα συζητηθεί και πάλι.

Να σημειώσουμε πως η εισαγωγική εταιρεία Chevellas (που φέρνει και τα Chevrolet στην Ελλάδα) θα αρχίσει να μπαίνει ξανά στο παιχνίδι από τα μέσα Μαρτίου καθώς θα διαθέτει και πάλι τα Rexton, Korando, Rodius και το Pick up Actyon Sports.

 

Διαβάστε επίσης: Έρχεται στην Ευρώπη το SsangYong Tivoli

Το νέο Tivoli δείχνει φανερά επηρεασμένο σχεδιαστικά από τα ευρωπαικά αυτοκίνητα...
Το Tivoli θα έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό όπως, Nissan Juke, Renault Captur, Skoda Yeti, Peugeot 2008, Opel Moka κ.ά.
Τέτοιο εσωτερικό δεν το περιμέναμε από την SsangYong...
Πίνακας οργάνων που δείχνει την σύγχρονη σχεδιαστική αντίληψη των ανθρώπων της κορεατικής φίρμας...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης