Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η Ισπανία και η Νότια Ευρώπη απολαμβάνουν μεταξύ 2.500 και 3.000 ωρών ηλιοφάνειας ετησίως στο εργοστάσιο της SEAT βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στον κόσμο…πράγμα που συνεπάγεται τεράστιες ποσότητες ηλιακής ενέργειας.

Η SEAT δεν αφήνει όλη αυτή την ενέργεια να μείνει ανεκμετάλλευτη και έχει δημιουργήσει στο εργοστάσιο της στο Martorell έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Καλύπτει έκταση που ισοδυναμεί με 40 γήπεδα ποδοσφαίρου και περιλαμβάνει 53.000 ηλιακούς συλλέκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκατάσταση αυτή βρίσκεται στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell

Τρελά… νούμερα

Η εγκατάσταση αυτή βρίσκεται στις στέγες του εργοστασίου και στην περιοχή προσωρινής φύλαξης των Η παραγωγή μπορεί να καλύψει τη φόρτιση 3.000 κινητών κάθε μέρα για ένα χρόνο…οχημάτων και από το 2013 που τέθηκε πρώτη φορά σε λειτουργία έως σήμερα, έχει παράξει πάνω από 112 εκατομμύρια kWh και επέτρεψε την παραγωγή 67.000 αυτοκινήτων.

Σε ετήσια βάση παράγονται περίπου 17 εκατομμύρια kWh, ενέργεια αρκετή για την κάλυψη των αναγκών μιας πόλης 15.000 κατοίκων ή για την φόρτιση 3.000 κινητών τηλεφώνων κάθε μέρα για ένα ολόκληρο χρόνο.

Η εγκατάσταση βρίσκεται καταλαμβάνει έκταση 276.000 τετραγωνικών μέτρων


Μείωση των CO2

Η ισπανική φίρμα με την λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού έχει καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 4.000 τόνους εξασφαλίζοντας καθαρότερο αέρα και μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Στόχος της εταιρείας μεταξύ άλλων είναι να μειώσει κατά το ήμισυ την κατανάλωση νερού, τις εκπομπές CO2 και τα απόβλητα συγκριτικά με το 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης