Η Nismo, επίσημος βελτιωτής της Nissan στην Ιαπωνία, παρουσίασε σε ένα βίντεο τον τρόπο με τον οποίοΗ τεχνογνωσία ήρθε από το πρωτάθλημα FIA GT3 στο οποίο συμμετέχει η Nismo. κατάφερε να εξελίξει τον κινητήρα της ειδικής έκδοσης GT-R50 της Italdesign. Η εξέλιξη έγινε σε συνεργασία με το Nissan Technical Center και φυσικά δανείστηκαν τεχνογνωσία από τη συμμετοχή της Nismo στο πρωτάθλημα GT3.

Η περιορισμένη έκδοση του GT-R50 είναι εφοδιασμένη με τον γνωστό V6 κινητήρα των 3,8 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο κατάφερε να αποδώσει στα χέρια της Nismo 710 ίππους. Το 12% του κινητήρα είναι εντελώς καινούριο με εξαρτήματα όπως ο υπερτροφοδότης, τα πιστόνια, οι εκκεντροφόροι και ο καταλύτης να είναι μερικά από τα επανασχεδιασμένα κομμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές ώρες στην πίστα πέρασε το GT-R50 προκειμένου να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Σε μόλις 50 μονάδες θα βγει αυτή η ειδική έκδοση του GT-R50

Η Nissan με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αντλήσει 110 ίππους περισσότερους από το κανονικό GT-R Nismo, Μόλις… 990.000€ κοστίζει αυτό το GT-R50.με τη ροπή να αγγίζει πλέον τα 780Nm. Το αυτοκίνητο είναι κατά 0,8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο στο 0-200Km/h, ενώ όλα αυτά γίνονται με το αυτοκίνητο να ακολουθεί πιστά τις προδιαγραφές ρύπων Euro6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον κινητήρα, υπάρχει ενίσχυση στο σύστημα πέδησης με φρένα της Brembo, όπως και στις αναρτήσεις με ελατήρια της Bilstein. Οι τροχοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι με ζάντες 21 ιντσών αλουμινίου, ενώ στο πίσω μέρος η αεροτομή είναι ρυθμιζόμενη. Η Nissan θα κατασκευάσει μόλις 50 μονάδες, με την τιμή του να φτάνει τις 990.000€!

Το βίντεο της Nismo για το GT-R50

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα «πολεμική» έκδοση για το Nissan GT-R Nismo

H Nissan τιμάει την κληρονομιά του Z

H Nissan έρχεται και παίρνει το αυτοκίνητο από το σπίτι σου για το service!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης