Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια η Hyundai πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αυτοκινητιστική κοινότητα και εκπλήσσει τους πάντες με τα μοντέλα της.

Τόσο από πλευράς σχεδίασης, ποιότητας, ασφάλειας όσο και επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδίαση στο πίσω μέρος είναι το σήμα κατατεθέν του i30 Fastback

 

Με ευρωπαϊκή σχεδίαση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό όμως που σχεδιαστικά κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι το i30 Fastback, ένα μοντέλο που φέρει την Από μία λευκή κόλλα χαρτί σχεδιάστηκε το i30 Fastback… υπογραφή του σχεδιαστικού κέντρου της μάρκας στην Ευρώπη το οποίο δημιούργησε το i30 Fastback, από το μηδέν.

Κομψό με την οροφή να χαμηλώνει στο πίσω μέρος, σχεδιαστικό χαρακτηριστικό άλλωστε των Fastback, καταφέρνει να τραβά τα βλέμματα πάνω του.

Είναι κάτι που το διαπιστώνεις με το… καλημέρα. Το κορεατικό μοντέλο δεν μένει όμως μόνο στην ξεχωριστή σχεδίαση αλλά και στους νέους αποδοτικούς και σύγχρονους κινητήρες που προσφέρει.

To κορεάτικο μοντέλο προσφέρει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και... στρίβει καλά όταν ο οδηγός πατήσει λίγο παραπάνω το γκάζι

Με 120 άλογα turbo

Ο πλέον ελκυστικός για την ελληνική αγορά κινητήρας είναι αυτός με χωρητικότητα 1.0 λίτρου, με ισχύ 120 ίππους και Τα 120 άλογα κινούν σβέλτα το ξεχωριστό μοντέλο…ροπή που φτάνει τα 171 Nm.

Ένα μηχανικό σύνολο που εντυπωσιάζει με την ελαστικότητα αλλά και τις επιδόσεις που προσφέρει, σε σημείο μάλιστα που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τα… άλογα είναι περισσότερα από αυτά που αναγράφονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Εσωτερικό με υψηλή ποιότητα κατασκευής, εργονομία και φουλ τεχνολογία

Και… πατάει και στρίβει

Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 11,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να Το τιμόνι είναι άμεσο και ακούει στις εντολές του οδηγού που θέλει να κινηθεί σβέλτα…περιορίζεται στα 190 χλμ./ώρα. Αυτό που σίγουρα θα ικανοποιήσει αφορά στο «πάτημα» του αμαξώματος των 1.242 κιλών που είναι εξαιρετικό.

Αν προσθέσουμε και την αμεσότητα του τιμονιού, η απόλαυση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και θα συναρπάσει οδηγικά αυτόν που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του i30 Fastback.

Να σημειώσουμε πως στην έκδοση Fastback η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή, παρ’ όλα αυτά τα επίπεδα άνεσης είναι υψηλά, ακόμα και όταν το οδόστρωμα είναι το κλασικό… ελληνικό με τις δεκάδες λακκούβες.

Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες

Είναι στυλάτο και φαίνεται

Το Hyundai i30 Fastback είναι ένα από τα πλέον στυλάτα οικογενειακά αυτοκίνητα που ακολουθούν την τάση Το Fastback συνοδεύεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση… του downsizing (μικρός κινητήρας, μεγάλη ιπποδύναμη, χαμηλή κατανάλωση και επιδόσεις) και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Η αξιοπιστία είναι σήμα κατατεθέν της Hyundai και σε αυτή δίνουν βαρύτητα όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο.

Επίσης, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα πέντε αστέρια ασφαλείας που έχει αποσπάσει το i30 Fastback από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, ενώ όσον αφορά στην τιμή αυτή ξεκινά από τα 16.990 ευρώ.  

Αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω, έχουμε να κάνουμε με μία από τις πλέον καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Hyundai i30 Fastback πατήστε ΕΔΩ

 

Σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο

Ο χώρος αποσκευών μεγαλώνει και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες

Η έκδοση με τον κινητήρα του 1.0 λίτρου και τους 120 ίππους συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης