Η Mazda επιβεβαίωσε πως η επόμενη γενιά του MX-5 της θα είναι ηλεκτρικό. Δεν έγινε ξεκάθαρο αν θα Η Mazda θέλει το ηλεκτρικό MX-5 να είναι οικονομικό, ελαφρύ και διασκεδαστικόείναι υβριδικό ή πλήρως ηλεκτρικό, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα έχει άμεση σχέση με την ηλεκτροκίνηση.

Η Mazda δεν έχει πιέσει πολύ προς την ηλεκτροκίνηση ακόμα, ωστόσο οι άνθρωποι του εργοστασίου διατυμπανίζουν ότι μέχρι το 2030 τα περισσότερο μοντέλα τους θα είναι ηλεκτροκίνητα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με το Miata, το θρυλικό roadster των Ιαπώνων που έχει αγαπηθεί στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ πιθανό το νέο Miata να παρουσιαστεί το 2027 με αφορμή τα 40 χρόνια του μοντέλου.

Η Mazda το 2030 θα έχει 70% των μοντέλων τις ηλεκτρικά/υβριδικά

Το 2019 η Mazda ανανέωσε σημαντικά το MX-5 δημιουργώντας ένα πανέμορφο σπορ μοντέλο. Δυνατό του Το 2027 το Miata κλείνει 40 χρόνια ζωήςσημείο είναι το χαμηλό του βάρος και η διασκεδαστική του απόδοση, κάτι που αναμένεται να βάλει δύσκολα στους μηχανικούς της εταιρείας στο μελλοντικό μοντέλο. Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι σίγουρα πιο βαριά από εκείνα με συμβατικούς κινητήρες, κάτι που σημαίνει ότι το Miata θα είναι αρκετά πιο βαρύ σε σχέση με τον προκάτοχό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, από άποψη επιδόσεων δεν αναμένουμε να έχουμε εντυπωσιακές αλλαγές. Η ισχύς, είτε είναι ηλεκτρικό είτε είναι υβριδικό, θα είναι κοντά στους 200 ίππους, ενώ θα δοθεί μάχη από τους τεχνικούς το βάρος να κρατηθεί κοντά στα 1.200 κιλά. Σημαντικό επίσης θα είναι να διατηρηθεί η κατανομή βάρους στο 50/50 για να συνεχίσει να προσφέρει απολαυστική οδήγηση.

Θα λείπουν οι εξατμίσεις από το πίσω μέρος του MX-5 αν γίνει ηλεκτρικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tον τίτλο «Wertmeister 2021» κέρδισε το Mazda CX-30

Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Σωτήρης Κοντιζάς;

Η ιστορία του φουτουριστικού MX-81 σε …13 λεπτά !!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης