Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ιστορικά χαμηλά κινείται τις τελευταίες ημέρες η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Η

Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν είχαν πουληθεί λιγότερα αυτοκίνητα πολιτική κατάσταση της χώρας έχει συμπαρασύρει έναν κλάδο που έχει συρρικνωθεί την τελευταία πενταετία κατά το ήμισυ και στον οποίο εργάζονται σχεδόν 60.000 άτομα.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία αλλά με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, μέχρι και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου είχαν ταξινομηθεί μόλις 620 καινούργια αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν 388 μονάδες στη λιανική πώληση και άλλες 232 σε εταιρείες… Στελέχη της αγοράς μιλούν για κατάρρευση και εξαφάνιση του κλάδου, αν συνεχιστεί η ίδια επιθετική πολιτική από την κυβέρνηση.

 Στα logistics τα αυτοκίνητα απλά 'περιμένουν'... Και αυτό διότι, η κυβέρνηση δεν παίρνει αποφάσεις...

Πάγωσε η απόσυρση, πάγωσε και η αγορά…

Σημαντικό στοιχείο παίζει η παράταση της απόσυρσης, ένα θέμα που συζητείται εδώ και μήνες, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται κάποια απόφαση.

Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν στα τελωνεία και έτσι δεν Αντί να πάρουν άμεσες αποφάσεις στο θέμα της απόσυρσης παίζουν με τις τύχες χιλιάδων εργαζομένων..προχωρά η διαδικασία παράδοσής τους στους πελάτες. Από την άλλη όσοι θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο δεν γνωρίζουν την… τελική τιμή του προϊόντος, καθώς ούτε οι πωλητές την ξέρουν, λόγω μη λήψης απόφασης για το ζήτημα παράτασης της απόσυρσης.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις επιχειρηματία από τον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος διατηρώντας την ανωνυμία του ανέφερε χαρακτηριστικά στο zougla.gr: «Δυστυχώς κανείς δεν μας ενημερώνει αν θα ισχύει παράταση της απόσυρσης ή όχι. Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε πως το θέμα θα προχωρήσει, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για εμάς. Ας μας απαντήσουν λοιπόν, όταν δεν πουλάμε, πώς θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας; Μας κοροϊδεύουν και δεν νοιάζονται για την πραγματική οικονομία». 

Όσο δεν λαμβάνονται αποφάσεις τόσο τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται 'μαντρωμένα' στα τελωνεία και δεν θα παραδίδονται σε πελάτες...

Ιστορικό χαμηλό…

Τα 620 πάντως αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί από την 1η Φεβρουαρίου αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τον κλάδο που δείχνει να γυρίζει δεκαετίες πίσω… Την ώρα που το χρήμα δεν κινείται και απειλούνται εκ νέου θέσεις εργασίες, τα αρμόδια υπουργεία σφυρίζουν αδιάφορα.
 

Διαβάστε επίσης: Η Κυβέρνηση ρήμαξε την αγορά αυτοκινήτου… 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης