Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

Τον αριθμό ορόσημο του ενός εκατομμυρίου Crossover ξεπέρασε η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε η πρώτη μάρκα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις και των δύο γενεών των Qashqai, Juke, αλλά και της τρέχουσας γενιάς του  X-Trail, έδωσαν στην Nissan αυτή την σημαντική επιτυχία. Για την περίσταση, η ιαπωνική φίρμα «έντυσε» με πλατινένιο χρώμα τα πέντε μοντέλα που συνέβαλαν  στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος,  ως μια παραλλαγή του τρόπου βράβευσης με τον πλατινένιο δίσκο,  που παραδοσιακά αποδίδεται σε μουσικούς καλλιτέχνες που επιτυγχάνουν ένα εκατομμύριο πωλήσεις του άλμπουμ ή του single τους.

H Nissan «έντυσε» με πλατινένιο χρώμα τα πέντε μοντέλα που την έφτασαν τόσο ψηλά

Qashqai, Juke και X-Trail

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2007 που το Nissan Qashqai δημιούργησε την κατηγορία crossover και αντίστοιχα το Juke αυτή των  Το 93% των οχημάτων κατασκευάστηκε  στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland..compact crossovers το 2010, η Nissan ηγείται των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το ένα εκατομμύριο crossovers της Nissan που πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 93% κατασκευάστηκε  στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Sunderland, στη Βορειοανατολική Αγγλία. Το  Sunderland κατασκευάζει  crossovers για τη Nissan από το Δεκέμβριο του 2006, όταν η πρώτη γενιά του Qashqai βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Η παραγωγή του Juke ξεκίνησε το 2010, με τις δεύτερες γενιές του Qashqai και του Juke, να ακολουθούν  το 2014 και το 2019 αντίστοιχα. Η τρέχουσα γενιά του  X-Trail παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Kyushu της  Ιαπωνίας  από το 2014 και αντιπροσωπεύει το 7% των πωλήσεων ενός εκατομμυρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και οι δύο γενιές των Qashqai και Juke σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Qashqai είναι το  όχημα με τον περισσότερο όγκο παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο,  με πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί  στο Sunderland. Στην Ελλάδα, το Qashqai  καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, κατακτώντας και το 2020 την πρώτη θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας C-SUV.

 

Για να δείτε τη γκάμα των Crossover και SUV της Nissan πατήστε ΕΔΩ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης