Για την παρουσίαση ενός τόσο καινοτόμου μοντέλου όπως είναι το e-tron, η Audi επέλεξε ένα εξίσου εντυπωσιακό concept τοποθετώντας το μέσα σε έναν τεράστιο κλωβό Faraday.
Η Audi αναζητεί τρόπους για να φορτίζουν πολύ γρήγορα οι μπαταρίες των ηλεκτρικών της οχημάτων…
Ο κλωβός Faraday βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Siemens στο Βερολίνο, έχει διαστάσεις 42x32x25 μέτρα και αποτελεί πεδίο ερευνών σχετικών με την ενέργεια που ελκύουν ηλεκτρικές κενώσεις, τάσης έως 3.000.000 Volt. Στο κέντρο του τοποθετήθηκε το Audi e-tron, στην οροφή του οποίου «χόρευαν» εκθαμβωτικές λάμψεις φωτίζοντας την αίθουσα έως τα 25 μέτρα που είναι το ύψος της.

Οι ειδικοί ως στόχο είχαν μια ελεγχόμενη φωτεινή βολή υπερ-υψηλής τάσης προς το αυτοκίνητο. Το πείραμα αυτό συμβολίζει το όνειρο των ανθρώπων εδώ και πολλά χρόνια να αιχμαλωτίσουν τις αστραπές και να χρησιμοποιήσουν την ενέργειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην οροφή του Audi e-tron χόρευαν εκθαμβωτικές λάμψεις φωτίζοντας την αίθουσα

Ταχεία… φόρτιση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξίσου εντυπωσιακές με το όλο εγχείρημα είναι και οι καινοτομίες που φέρει το πρωτότυπο SUV της Σε 30 λεπτά θα φορτίζουν οι μπαταρίες του e-tronAudi. Το e-tron παραγωγής θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φορτίζει με ισχύ έως 150 kW, στους σταθμούς υψηλής ισχύος που χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης «Combined Charging System» (CCS). Θα αρκούν μόλις 30 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο να εκκινήσει την επόμενη μεγάλη του διαδρομή.

Τα παραπάνω γίνονται εφικτά χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, έχει ενεργειακή χωρητικότητα 95 kWh και προσφέρει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας. Μέχρι το τέλος του 2018 θα υπάρχουν 200 τέτοιοι σταθμοί ταχυφόρτισης (HPC), ενώ ο προγραμματισμός περιλαμβάνει 400 τοποθεσίες σε διάστημα 120 χιλιομέτρων, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και των κύριων οδών μέχρι το 2020.

Αμιγώς ηλεκτρικό SUV με αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα

Γρήγορα…

Εκτός από την ταχυφόρτιση, το ηλεκτρικό SUV θα μπορεί να φορτιστεί και σε εναλλασσόμενη AC

Η φόρτιση θα μπορεί να γίνει και στο σπίτι, στάνταρ στα 11 kW και προαιρετικά στα 22 kW.παροχή έως 11 kW και προαιρετικά έως 22 kW. Οι κάτοχοί του έτσι θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από 65.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Η Audi επίσης προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους φόρτισης στο σπίτι, είτε με παροχή ισχύος στα 2,3 kW και σύνδεση στα 230 Volt είτε με παροχή στα 11 kW και 400 Volt. Στη δεύτερη περίπτωση αρκούν 8,5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση. Τέλος, αν υπάρχει το προαιρετικό σύστημα φόρτισης, η ισχύς διπλασιάζεται στα 22 kW.


Για να δείτε τη σημερινή γκάμα των μοντέλων της Audi πατήστε
ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης