Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάζοντας κανείς τον τίτλο ίσως να… μπερδευτεί. Στην πραγματικότητα όμως είναι αλήθεια και αφορά την πραγματική ιστορία του Ηλία Γαγανέλη από την Κατερίνη. Έχοντας δουλέψει για πολλά χρόνια στην
Ηλίας Γαγανέλης: «Αγαπώ υπερβολικά την πατρίδα μου. Κακό είναι;»Γερμανία, πήρε την απόφαση λίγο μετά το 2005 να επιστρέψει στη χώρα του και να δημιουργήσει μία μικρή βιοτεχνία κατασκευής οχημάτων. Σε αυτό το όνειρο που είχε, ήθελε να υπάρχει έντονα το ελληνικό στοιχείο.

Προσωπικά όσα χρόνια γνωρίζω τον Ηλία Γαγανέλη, μου το τονίζει κάθε φορά. «Είναι κακό που είμαι Έλληνας και αγαπώ την πατρίδα μου»; Το έχει πει πολλές φορές, το εννοεί, το πράττει.

Replicar Car Hellas λέγεται η εταιρεία που έχει δημιουργήσει και άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα το 2007. Συγκεκριμένα, ρέπλικες που βασίζονται σε οχήματα της Porsche και έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους, την κορυφαία ποιότητα και την αξιοπιστία. Σε αυτά τα δύο στοιχεία βασίζεται ο ίδιος αλλά και η ομάδα του η οποία αποτελείται από 10 επαγγελματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δείτε το video με το ελληνικό RCH 356 Speedster..
.

Δέκα χρόνια… μάχης
Από τότε που δημιουργήθηκε η Replicar Car Hellas ο Ηλίας Γαγανέλης δίνει μάχη για να νομιμοποιήσει (δηλαδή να άρει την έγκριση τύπου) στην Ελλάδα τα προϊόντα που κατασκευάζει. Στο εξωτερικό το έχει καταφέρει σχεδόν από την αρχή λειτουργίας της βιοτεχνίας. Τελικά και με όπλο το πείσμα και την ειλικρινά του, κατάφερε σχεδόν 10 χρόνια μετά, να πιστοποιήσει τα αυτοκίνητά και να εκδώσει πινακίδες.

Όσο και εάν ακούγεται απλό δεν είναι, ιδίως όταν αναφερόμαστε στην Ελλάδα που δεν διαθέτει βαριά βιομηχανία και «βλέπει» την κατασκευή ενός αυτοκινήτου ως εξωγήινο αντικείμενο. Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε και αυτό το όνειρο πραγματικότητα και το πρώτο Replicar Car Hellas που έβγαλε πινακίδες κυκλοφορεί στην Σαντορίνη.

Ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή (να μπορούν να βγουν πινακίδες κυκλοφορίας και όχι ΔΟΚ) ανοίγει ο δρόμος και για άλλους κατασκευαστές που θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους οχήματα, αλλά δεν μπορούσαν τόσα χρόνια να το πράξουν λόγω γραφειοκρατίας και έλλειψη γνώσης για το αντικείμενο.

Πολύ... sexy

Γράφει ιστορία….
Χωρίς να το καταλάβει ο Ηλίας Γαγανέλης έγραψε ιστορία και λόγω της αγάπης που έχει γι’ αυτό που Ξεκίνησε με 5.000 ευρώ και δημιούργησε μία αξιοζήλευτη βιοτεχνία… κάνει θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο δεν ξεκίνησε ακολουθώντας ένα δρόμο με… ροδοπέταλα. Μιλώντας στο zougla.gr είπε πράγματα που σίγουρα θα προβληματίσουν θετικά όσους ψάχνουν το όνειρο τους:

«Ξεκίνησα με 5.000 ευρώ κεφάλαιο και προσπάθησα πάρα πολύ για να φτάσω την εταιρεία εδώ που είναι σήμερα. Έχουμε όμως πολύ δουλειά ακόμα και κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο. Η ομάδα μου είναι πολύ καλή, δίνει καθημερινά τη δική της μάχη και δεν το βάζει κάτω. Για να πάμε μπροστά, όλοι οι Έλληνες πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες, τις τηλεοράσεις, να δουλέψουμε σκληρά και να αποδείξουμε τι αξίζουμε σαν λαός».

Ο Ηλίας Γαγανέλης μεγάλωσε στην Γερμανία. Οι γονείς του ήταν από τον Αχλαδoχώρι Σερρών και το Οχυρό Δράμας...

Για ένα καλύτερο αύριο…
Στη συνέχεια ο Ηλίας Γαγανέλης τόνισε την σημαντικότητα, του να παραμείνει η εταιρεία ελληνική έχοντας ως σκοπό του να πάμε όλοι οι Έλληνες μπροστά: «Πρέπει να πάμε μπροστά, να μείνουμε στην Ελλάδα για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Προσωπικά πιστεύω πως έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Ο σκοπός μου είναι να κρατήσω την εταιρεία ελληνική και να μην περάσει σε ξένα χέρια. Θα το πετύχουμε, αρκεί να μην μας βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές. Αν είχαμε βοήθεια από την Πολιτεία θα γινόμασταν μεγαλύτεροι και καλύτεροι».

Διαβάστε επίσης: Οι Γερμανοί εκθειάζουν την “ελληνική” Porsche…

Για να δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Replicar Car Hellas πατήστε ΕΔΩ

O Ηλίας Γαγανέλης με τα 'παιδιά' του...

Αυτοκίνητα της Replicar Car Hellas έτοιμα για εξαγωγή...

Η Replicar Car Hellas έχει δώσει το παρών σε εκθέσεις του εξωτερικού...
Ποιότητα στη λεπτομέρεια...
Το RCH 356 speedster
Το RCH 550 Spyder...
Αυτοκίνητο made in Greece...
Συνολικά 64 αυτοκίνητα της Replicar Car Hellas έχουν πουληθεί στο εξωτερικό...
Από τη τη φωτογραφία καταλαβαίνει κανείς την ποιότητα...
Replicar Car Hellas. Χειροποίητα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κατερίνη...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης