Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της νεοσύστατης φοιτητικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “Aristurtle” (ιδρύθηκε το 2013) σε διεθνή διαγωνισμό Formula Student Class 2, που Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε σε έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς στον κόσμο αφορούσε τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση και προώθησης ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου και η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση  στην κατηγορία της κοστολόγησης (Cost Competition) και την 3η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 24 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

H ελληνική ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος διαγωνισμός
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώθηκε από το «Institute of Mechanical Engineers» του «Kingston University London» και θεωρείται από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα Το 2016 η ομάδα πρέπει να σαρώσει τα.. πάντα! των συμπατριωτών έδειξαν και το επίπεδο που υπάρχει αλλά και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ΑΠΘ.

Η ομάδα απαρτίζεται από τους φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικής και Οικονομικών Επιστημών και είναι οι Σωτήρης Αντωνιάδης, Αχιλλέας Γεωργιάδης, Ορέστης Γιάνγκας-Μπελτράτης, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Γιώργος Δαρίκας, Λάμπρος Ζυγλάκης, Κατερίνα Ηλιάδου, Δημήτρης Ιακωβάκης, Γιώργος Καλιακούδας, Κωνσταντίνος Κανδύλας, Σταύρος Καρασαββίδης, Σοφία Μπουτσούκη, Ιωάννης Μυρσινιάς, Μιχάλης Στεργίδης, Λάμπρος Τερζόπουλος. Αρχηγός της ομάδας είναι ο φοιτητής Δημήτρης Παπαγιάννης.

 

Στο δρόμο για το Silverstone...
Τελικά παντού υπάρχουν αυτοί οι Έλληνες (που μας κάνουν και υπερήφανους!)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης