Μπαίνει και η Audi στο παιχνίδι των... αγροτικών;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, 09:45
Μπαίνει και η Audi στο παιχνίδι των... αγροτικών;

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       


Ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν νέα μοντέλα, μεταξύ αυτών και Για να δούμε τι θα κάνει η Audi με την κατηγορία των pick up... οχήματα της κατηγορίας pick up που συνεχώς κερδίζει έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο.   

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό της Mercedes, η οποία πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα pick up, καθώς τελευταία φορά που κατασκεύασε το δικό της «αγροτικό» ήταν το 1954 με την ονομασία «180D Bakkie». Η συνεργασία της με τη Nissan, που γνωρίζει πολύ καλά αυτήν την κατηγορία, γέννησε την X-Class, ένα μοντέλο που ξεκίνησε πολύ δυναμικά σε όσες χώρες πωλείται.

Στοιχεία από το Audi A3 για το 'αγροτικό' της Audi...


Mercedes, BMW και Audi...

Με τη Mercedes να παίζει ήδη... μπάλα στο γήπεδο των pick up, ήρθε η ώρα των ανθρώπων της BMW να ζητήσουν το δικό τους επαγγελματικό αυτοκίνητο (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ). Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα αυτό με τα H Audi έχει την τεχνογνωσία από το VW Group  να φτιάξει το δικό της pick up... στελέχη της BMW Αυστραλίας που το δήλωσαν και δημόσια.

Η γερμανική φίρμα δεν μας έχει συνηθίσει σε επαγγελματικές προτάσεις, όμως στην αυτοκινητοβιομηχανία ποτέ μη λες ποτέ, καθώς οι πωλήσεις μεταφράζονται σε εκατομμύρια μονάδες...

Η τρίτη της παρέας, μετά τη Mercedes και την BMW, ακούει στο όνομα Audi, η οποία προς το παρόν παραμένει «παγωμένη» στο θέμα των pick up οχημάτων. Η Audi μπορεί να μην έχει εκπρόσωπο στην κατηγορία, όμως είναι αυτή που διαθέτει την τεχνογνωσία να κατασκευάσει ένα «αγροτικό» όχημα, καθώς βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του VW Group. Για παράδειγμα, το Amarok που κυκλοφορεί με τα λογότυπα της VW θα μπορούσε να αλλάξει όψη, να προστεθούν στοιχεία της Audi και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Στο ενδεχόμενο δημιουργίας του Audi pick up σίγουρα τον ρόλο του θα παίξει το VW Amarok...

Το... πάντρεμα

Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές εικόνες που δημοσιεύει το zougla.gr, το Audi pick up βασίζεται στο Amarok, ενώ διαθέτει πολλά στοιχεία και από το A3. Το «πάντρεμα» των δύο μοντέλων δημιουργεί «Παντρεύεις» το VW Amarok και το Audi A3 και βγάζεις το pick up της Audi...το επαγγελματικό όχημα της μάρκας που σίγουρα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα.

Οι εικόνες δεν είναι της Audi, αλλά έχει επιμεληθεί ο «nts» ή αλλιώς Νίκος Τσαμάνδουρας. Με λίγα λόγια, η... πρόταση είναι ελληνική, κάτι που δεν πρέπει να μας φαντάζει περίεργο, καθώς και το Audi A3 έχει σχεδιάσει Έλληνας και συγκεκριμένα ο Γκάρι Τέλακ από τη Θεσσαλονίκη (έχει σχεδιάσει και το Audi Q2).

Δεν γνωρίζουμε αν οι Γερμανοί πάρουν την απόφαση να κατασκευάσουν το pick up της Audi, σίγουρα πάντως συζητήσεις και σκέψεις γύρω από το θέμα υπάρχουν. Το μέλλον θα δείξει...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 12:26