Η Porsche γιορτάζει τα 25 χρόνια παραγωγής της περίφημης Boxster και γι’ αυτό έχει ετοιμάσει μια ειδική έκδοση την οποία ονομάζει… Boxster 25 Years. Το εικονικό πλέον γερμανικό μοντέλο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική αναβίωση της Porsche τη δεκαετία του ’90 και έγινε σίγουρα το πιο σημαντικό μοντέλο της φίρμας μετά το 911.

Πανέμορφο εσωτερικό με τη σφραγίδα της Porsche.
Κορυφαίες επιδόσεις από τον 6κύλινδρο επίπεδο κινητήρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση της επετειακής έκδοσης ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός 6κύλινδρος επίπεδος των 4.0 λίτρων. Στο πάνθεον των καλύτερων μοντέλων της Porsche έχει μπει η Boxster.Η απόδοσή του είναι 395 ίπποι, κάτι που μεταφράζεται σε εξαιρετικές επιδόσεις όπως τα 0-100 Km/h σε μόλις 4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 290 Km/h. Το κιβώτιο είναι μηχανικό 6τάχυτο, αλλά υπάρχει επιλογή για αυτόματο κιβώτιο αν το θελήσει ο αγοραστής.

Σε αυτή την ειδική έκδοση έχει τοποθετηθεί το σύστημα ανάρτησης Porsche Active Suspension Μanagment System, το οποίο μπορεί να χαμηλώσει το αυτοκίνητο κατά 10mm, ενώ διαθέτει υψηλού επιπέδου διαφορικό, συστήματα ελέγχου ροπής και σύστημα εκκίνησης για μέγιστη απόδοση στην επιτάχυνση από στάση.

Τεράστιες ζάντες 20 ιντσών "ζωγραφίζουν" πάνω στο Boxster 25.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Εξωτερικά η ιδιαίτερη Boxster δεν έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το απλό μοντέλο. Δίνεται σε 3  Η πρώτη Boxster είχε απόδοση 201 ίππους…διαφορετικούς χρωματισμούς, με την οροφή και τα καθίσματα να είναι βαμμένα στο μπορντό χρώμα σήμα κατατεθέν της Boxster. Οι ζάντες έχουν μέγεθος 20 ίντσες, ενώ οι αεραγωγοί εισόδου προς τον κινητήρα είναι βαμμένοι σε χάλκινο χρώμα θυμίζοντας το πρώτο μοντέλο του 1993, όταν έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση του Ντιτρόιτ.

Η Boxster 25 θα παραχθεί σε μόλις 1.250 μονάδες, ενώ θα κοστίζει 80.000€.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης