Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


H Goodyear ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ελαστικών στο Σαν Λουίς Ποτόσι του Μεξικό. Το νέο εργοστάσιο, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις σε υφιστάμενα αμερικανικά και καναδικά εργοστάσιά της Goodyear, θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για Η ζήτηση premium ελαστικών στην Βόρεια και Λατινική Αμερική  οδήγησε την Goodyear σε αυτή την επένδυση ελαστικά προς κατανάλωση στη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική.

H έναρξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2017 με ετήσια παραγωγή περίπου έξι εκατομμύρια ελαστικά. Όταν φτάσει τα επίπεδα της πλήρης παραγωγής, το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 1.000 άτομα. Η επιλογή του Σαν Λουίς Ποτόσι ακολουθεί μια εκτενή ανασκόπηση των πιθανών θέσεων σε όλη την Αμερική. Η επανεξέταση έλαβε υπόψη παράγοντες όπως η δομή του κόστους, τα logistics, οι υποδομές, το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, τα τιμολόγια καθώς και ζητήματα ποιότητας ζωής.

Το νέο εργοστάσιο θα αντανακλά τη δέσμευση της Goodyear για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια εγκατάσταση μηδενικών-αποβλήτων και διαλυτών, και θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό LED και ειδικό εξοπλισμό συλλογής σκόνης. Η συνολική επένδυση κεφαλαίου για το έργο θα είναι περίπου 500-550 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης